Kinderwerk

Crèche

Voor de allerkleinsten is er crèche tijdens de diensten. Je kunt je kind voor het begin van de dienst brengen in lokaal B0.65 waar een aantal leidinggevenden alle aandacht voor hen hebben. Er staan 2 boxen en er is speelgoed waar de kinderen heerlijk mee kunnen spelen.  Lijkt het je leuk om mee te helpen in de crèche, neem gerust contact op!

De Ark

De peuters van 2,5 tot 4 jaar zijn van harte welkom in De Ark in lokaal B0.01. Daar krijgen zij een Bijbelverhaal te horen vanuit een mooi prentenboek, waarbij het verhaal op rijm staat. Daarna wordt er bij het verhaal een mooie kleurplaat of werkje gemaakt. Als afsluiting kunnen de peuters nog even lekker spelen. Lijkt het je leuk om mee te helpen bij De Ark, neem gerust contact op!

Kindernevendienst

De kinderen die in groep 1 t/m 4 van de basisschool zitten zijn iedere week van harte welkom bij de kindernevendienst. Iedere groep heeft een eigen kleur bloem, zodat de kinderen weten waar ze naar toe kunnen gaan:

Groep 1  Groep 2  Groep 3  Groep 4

Voor de kinderen die in groep 5 t/m 8 zitten is er om de week kindernevendienst. De ene week voorde kinderen uit groep 5 en 6 en de andere week de kinderen uit groep 7 en 8. Op deze manier hebben de kinderen zowel de mogelijkheid om op hun eigen niveau met het geloof bezig te kunnen zijn, als dat ze gewend kunnen raken aan de diensten. De kinderen uit groep 5 t/m 8 verzamelen zich achter in de kerk, op het podium.

Na het ‘kinderlied’ in de dienst, mogen de kinderen naar de leiding lopen. Samen met hen gaan ze naar het lokaal, waar ze tijdens de preek een Bijbeluitleg horen op hun eigen leeftijdsniveau. Hier zitten de kinderen in een kring, praten, zingen en bidden met elkaar. Dan luisteren ze naar een Bijbelverhaal waarbij het rooster van de methode ‘Vertel het maar’ als leidraad gebruikt wordt.  Daarna kunnen de kinderen een verwerking maken die aansluit bij het Bijbelverhaal. Na de preek komen de kinderen weer terug in de kerk. Lijkt het je leuk om mee te helpen bij de kindernevendienst, neem gerust contact op!