Jaarthema

Thema 2017/2018

Voor de kringen van @home volgen we het thema-boekje van het Evagelisch Werkverband:  “De hoop die in ons leeft, Jezus volgen in een verwarrende tijd”
Wil je als kring deze gebruiken kun je dit aangeven via home@ngk-veenendaal.nl. Wij zullen het benodigd aantal boekjes voor je bestellen.

‘De hoop die in ons leeft' bestaat uit 16 programma's waarin belangrijke thema's aan de orde komen uit de eerste brief van Petrus voor de kerk van nu. Programma's over het volgen van Jezus in een tijd dat we als christenen in Nederland in de minderheid zijn. Een verwarrende tijd, omdat hoop nooit vanzelfsprekend is, maar altijd aangevochten. Maar samen gaan we hoopvol achter Jezus aan.

Dit boekje bevat gespreksvragen voor huiskringen en Gemeente Groei Groepen en achtergronden bij de bijbelgedeeltes. Ook zijn er 8 ‘hoopvolle verhalen' opgenomen met christenen uit kerk en samenleving.

Christenen uit de eerste eeuw waren een minderheid in het Romeinse Rijk. Ze werden bewonderd, maar ook vreemd aangekeken. Petrus spreekt hen in zijn brieven - en ook ons - moed in. Want God heeft alle macht. Weet dat je geroepen bent om de liefde van Christus aan de wereld te tonen. Aanvaard het lijden en koester de hoop die Jezus in je hart heeft geplant.

De studies zijn geschreven door door ds. Peter Smilde uit Alphen aan de Rijn, ds. Harald Overeem uit Boskoop, ds. Pieter Both uit Spijkenisse en en ds. Harry Klaassens uit Erica.

Download de Proef-editie van “de hoop die in ons leeft”