Berichten - december 2017

Live meeluisteren

Vanaf januari 2018 is het mogelijk om onze diensten live mee te luisteren via internet. Ben je ziek, heb je je verslapen of kun je om een andere reden niet fysiek bij onze kerkdiensten aanwezig zijn? Dan hoef je niet meer te wachten tot de dienst achteraf online komt te staan, maar je kunt direct via een livestream meeluisteren en de dienst meebeleven. Dit kan via onze website. Ga op de homepage naar het onderdeel Informatie-Livestream/opnames en klik bovenaan op het driehoekje om de direct mee te luisteren.

Start Alpha cursus Januari

Doe je mee met Alpha?
Wil je op een leuke en ontspannen manier (her)ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt? Maand Januari start op verschillende avonden een Alpha-cursus in Veenendaal, georganiseerd door diverse kerken. Naast de gewone Alpha is er in Veenendaal ook een StudentAlpha en een Alpha Youth. De gratis cursus duurt 10-12 weken en is laagdrempelig, gezellig en leerzaam. Elke avond begint met een maaltijd. Daarna volgt een kort praatje over vragen zoals ‘Wat is het doel van dit leven?’, ‘Wie is Jezus?’, ‘Hoe kun je geloven?’ en ‘Waarom zou je bidden?’. Vervolgens is er ruimte om je vragen en gedachten te delen in een kleine groep. Doe je mee? Kijk voor meer informatie op alphaveenendaal.nl  Karl Pulleman 06-21582999

Geboren: Micha van den Brink

Zie hier het plaatje bij dit bericht.

Jacob en Willine

Filmpjes kerstfeest

Hierbij de filmpjes van het gezinskerstfeest

Bedankt!

"Ondanks het feit, dat de gemeente van Veenendaal officieel niet op de hoogte was van ons 50-jarig huwelijksjubileum en het 50-jarig predikantschap, hebben toch velen van u ons daarmee gefeliciteerd.

Heel hartelijk dank daarvoor!
Tegelijk willen we u fijne Kerstdagen en een gezegend 2018 toe wensen.
Wat er ook  in de wereld gebeurt, wij geloven dat onze God  haar in stand houdt en wij weten ook, dat onze Heiland eens weer komt. In dat vertrouwen gaan we de toekomst tegemoet.
Wim en Hanny van der Linde

De powerpoint van het bijbelforum over het lezen van de Bijbel

PDF icon 2017 Hermeneutiek forum.pdf

We hadden goede gesprekken in groepen van 4 a 5 personen.

Hierbij de beloofde powerpoint.

DL

gemeenteavond 6 december 2017

PDF icon pp voor website.pdfPDF icon 6-12-2017 verslag gemeenteavond.pdf

Mocht u 6 december jl niet in de gelegenheid zijn geweest om aanwezig te zijn bij de gemeentevergadering dan kunt u de powerpoint en het verslag in de bijlage nog eens rustig nalezen.

Carry Rietveld

scriba

Middagdienst: hoe lees je de Bijbel (hermeneutiek voor leken)

Het ene gebod / verbod uit de Bijbel passen we wel toe, het andere niet.

Is er sprake van willekeur?

Dit soort opmerkingen hoor ik regelmatig van jonge mensen.

Zondagmiddag hoop ik in het bijbelforum iets inleidends te zeggen en hierover in gesprek te gaan.

De dienst duurt maximaal een uur, tegen mijn gewoonte in heb ik daarna nog een (derde) dienst.

Voor wie wil nadenken hoe we enerzijds de Bijbel vasthouden als Gods Woord en anderzijds ook open staan voor nieuwe inzichten.

SAVE THE DATE 15 januari

Alle vrouwen én mannen opgelet!
Pak je agenda er snel bij want 15 januari  is de eerste gezamenlijke thema-avond van "Koers houden" en NGK-Veenendaal@home! Een mooie verdiepingsavond met ontmoeting! Jurjen ten Brinke zal met ons een thema bespreken uit het kringenboekje "De hoop die in ons leeft".  De locatie is Onder Ons aan de Fluiterstraat. Inloop met koffie vanaf 19:30 en start is om 20:00 uur. Meer info over aanmelden volgt!

inpakken kerstcadeautjes

Voor a.s. dinsdagavond 12 december ben ik op zoek naar een aantal mensen die het leuk vinden te helpen om de kerstcadeautjes voor het gezinskerstfeest in te pakken.

Mocht je tijd hebben en het gezellig vinden om te komen helpen, dan ben je van harte welkom!

Als je komt, wil je het me laten weten?

Vanaf 19.30 uur staan koffie en thee klaar!

Groeten,

Harmke Koolstra; Roggeveld 16