Berichten - september 2017

Gezinskerstfeest (dit weekend aanmelden!)

Wat al eeuwen is beloofd…

Kerst 2017

Ook dit jaar willen we weer een geweldig gezinskerstfeest organiseren.
Een avond, niet alleen voor gemeenteleden maar juist ook voor zoekenden.
Door de theatervorm wordt het gemakkelijker om de kerk binnen te komen en zo het goede nieuws te horen van Gods liefde voor de wereld.

Het mooie van dit gezinskerstfeest is dat het echt een gemeente-gedragen project is. Als NGK slaan we de handen in elkaar en zetten allemaal ons talent in wat we van God hebben ontvangen. Niet om er een feestje voor onze eigen club van te maken maar juist om een uitgestrekte hand te zijn en een licht in de nacht.

Daarvoor hebben we ieders talent nodig. Toneelspelen, muziek maken, zingen, dansen, helpen met decor, kleding, beameren, licht of geluid, regie, PR, flyerontwerp, catering;als je weet dat je een talent hebt wat je kan inzetten bij dit feest: meld je aan!

Opgeven kan tot en met 8 oktober, via de mail of in de kerk. Bij Netty de Visser voor decor en kleding met handige, creatieve handen, bij Anne van Engelenburg voor toneel, zang, dans. Bij Jantiene Kreijkes voor regie, beameren, licht, geluid e.a.

Data:
5 november (na ochtenddienst): uitdelen en doornemen script (tot 13.30) in KND lokaal nr B014 of B016
3 december (na ochtenddienst): kledingpasmoment in KND lokaal nr B014 of B016
17 december (na ochtenddienst): generale repetitie (tot 14.00)
24 december: beschikbaar vanaf 14.00 tot en met kerstavond

Anne van Engelenburg, Engelenburg1@casema.nl.
Netty de Visser, netty.d.v@kpnmail.nl
Jantiene Kreijkes, jantienekreijkes@gmail.com

Lezing Koers Houden

De lezing van Koers Houden van 12 september jl. staat bij de opnames. Via deze link kom je er direct. https://www.ngk-veenendaal.nl/system/files/field_ngk_recording_file/Koer...

Kingdom come, 8 oktober, welkom

Hier nodigen Kees Kraayenoord en ik u nog eens uit voor de kingdom come avond. 

https://youtu.be/PWRpRrvOHfo

Dit stond al eerder op de site:

In Engeland bestaan ze al langer, kingdom come avonden, avonden waar verschillende kerken samen komen om voor elkaar te bidden en voor de gemeenschap waar ze wonen. De gemeente die hiermee begon (HTB) is ook de "bron" van de Alphacursus. In Mozaiek0318 werden al soortgelijke avonden georganiseerd binnen eigen gemeente. Nu is er van twee voorgangers het initiatief  om ieder jaar een avond te organiseren waar alle kerken voor worden uitgenodigd om hierin mee te doen.  

Er wordt gezongen, hierbij wordt rekening gehouden met de verschillende tradities. Hierna wordt in blokken gebeden voor onderwerpen in de maatschappij. Deze gebedsblokken worden ingeleid door voorgangers van verschillende kerken die hiertoe zijn uitgenodigd. Er wordt gebeden in vormen die men zelf kiest: alleen of in kleine kringen. Aan het slot zal er weer een moment zijn van gezamenlijke aanbidding in liederen waarbij ook persoonlijk gebed (ministry) kan worden ontvangen. 

Binnenkort zal hier meer bekendheid aan worden gegeven in de plaatselijke kranten en andere media.

Doelstelling van deze avond, volgens de initiatiefnemers in Engeland: “Dit event is een manier om de Naam van Jezus te verhogen en te bidden dat zijn koninkrijk mag komen op aarde als antwoord op het gezamenlijk hierom roepen van de kerk van Christus.”

Iedereen is welkom in de Basiliek (Wiltonstraat) op zondag 8 oktober. Vanaf 19.00 uur is er koffie en we beginnen om 19.30 uur. De avond zal om 21.30 uur worden afgerond. 

Kees Kraayenoord (Mozaiek0318)

Dick Lagewaard (NGK Veenendaal)

Open Dag op Christelijke Hogeschool Ede

Wie wil jij zijn voor de wereld van morgen? Ontdek de mogelijkheden die de CHE biedt tijdens de Open Dag op zaterdag 4 november 2017. De deuren staan open voor iedereen die kennis wil maken met de opleidingen, docenten en studenten. Je bent van 10.00-15.00 uur van harte welkom om sfeer te proeven en vragen te stellen.

Tijdens de Open Dag geven docenten en studenten een indruk van de opleidingen, de beroepen, de wijze van lesgeven en de praktijk. Daarnaast is er een uitgebreide informatiemarkt. Tijdens de Open Dag kan je een workshop van Het Studiekeuzekantoor volgen. In drie kwartier ga je met een aantal belangrijke richtlijnen voor het maken van een studiekeuze aan de slag.

De bachelor-opleidingen die de hogeschool biedt, zijn: Verpleegkunde, Leraar Basisonderwijs, Journalistiek, Communicatie, Social Work, Godsdienst Pastoraal Werk, Leraar Godsdienst/ Levensbeschouwing, Human Resource Management, Bedrijfskunde en HBO-ICT (wordt verwacht 2018).

Flexibele deeltijdopleidingen

Naast het programma voor de voltijdopleidingen is er een apart doorlopend programma gericht op deeltijdstudenten, waarbij de vernieuwde flexibele deeltijd bacheloropleidingen en Associate degree zich presenteren.  

Kijk voor meer informatie ​op www.che.nl/opendag

Gevonden voorwerpen kamp

Na het kamp zijn een hoop kleding en andere voorwerpen blijven liggen. Zie foto. Aanstaande zondag liggen de gevonden voorwerpen op het binnenplein in het Ichthus. Herken je iets op de foto dat van jou is en ben je as zondag niet in de dienst? Stuur even een berichtje naar jeugdouderling12min@gmail.com wanneer je het op komt halen. Ook is per ongeluk door iemand een verkeerde slaapzak meegenomen. De bewuste slaapzak is blauw van buiten, groen van binnen. Graag aanstaande zondag meenemen naar het Ichthus, zodat deze terug kan naar de eigenaar. In ruil daarvoor krijg je de gevonden blauwe slaapzak terug. Bedankt alvast!

 

Michazondag

Op zondag 15 oktober a.s. is het Michazondag. Op deze dag staan veel kerken stil bij 'goed en recht doen'. 

Sinds een aantal jaar heeft de diaconie de gewoonte om op Michazondag een diaconale markt te organiseren. Het hoofddoel van deze markt is om diaconale betrokkenheid van gemeenteleden naar elkaar toe zichtbaar te maken. Een mogelijk bijgevolg kan zijn dat mensen enthousiast worden om ook actief te worden en/of zich aan te melden als donateur.

Misschien bent u ook betrokken bij een organisatie. We nodigen u/jou dan ook van harte uit om deel te nemen aan deze diaconale markt. Graag uiterlijk 11 oktober a.s. opgeven via diaconie@ngk-veenendaal.nl

Hartelijke groet namens de diaconie,
Corrie Mooibroek
Renzo van den Berg
Suzanne Mak

Lezing over verlies en verdriet op 27 sept

Ieder is welkom op deze avond, je hoeft je niet van tevoren aan te melden.  Ik heb een paar boeken van hem en één keer heb ik hem horen spreken, heel deskundig en betrokken.  Voor wie na wil denken over wat verlies en verdriet met een mens doet. 

Van harte aanbevolen

Dick Lagewaard

Groene Kerk

PDF icon digitale-flyer-DEFDEF.pdf

Op bijgevoegde flyer alle informatie rondom de Groene Kerkendag op 7 oktober a.s. in Amersfoort.
Het thema van deze dag is Groen en Eerlijk.

Iedereen is van harte welkom.

 

Trainingsdag kringleiders!

Het Evangelisch Werkverband organiseert zaterdag 7 oktober in Harderwijk een trainingsdag voor kringleiders: 'Geloven in kleine kring' . Een landelijke trainingsdag om je toe te rusten voor deze taak in de gemeente. Ook als je een roulerend kringleider bent, of je inspiratie wilt opdoen voor nieuwe vormen of input voor jouw kring: van harte aanbevolen de trainingsdag te bezoeken!

'Geloven in kleine kring' is een trainingsdag met een scala aan workshopmogelijkheden om je visie op en vaardigheden voor de kleine kring verder te versterken.

Hoofdspreker is Ronald van der Molen, pionierbegeleider PKN namens het EW en auteur van o.a. het boek Plant een kerk.
EW-stafwerker ds. Jelle de Kok is gastheer. 
Marcel & Lydia Zimmer zullen de momenten van aanbidding leiden.

Voor het gehele programma of opgave:

http://www.ewv.nl/agenda/trainingsdag-geloven-in-kleine-kring

Van harte aanbevolen namens kringen@home!

 

Alpha Youth

Ben je tussen de 14 en 18 jaar en op zoek naar de zin van het leven?
Dan is de Alpha Youth wat voor jou!
Tien bijeenkomsten en een weekend om op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Geen vraag is te gek.

Start: Woensdag 20 september of Donderdag 21 september
Tijdstip: 19.00 uur – 21.30 uur
Locatie: ‘Onder ons’, Fluiterstraat 26, Veenendaal
Contact en opgeven:  youthalpha.veenendaal@gmail.com

Oproep Alpha Youth Veenendaal
Op 20 en 21 september start Alpha Youth Veenendaal een cursus.
Vervolgens nog 9 keer op de woensdag- en donderdagavond.

Om de cursus te kunnen draaien zijn we op zoek naar mensen die zo’n 3 keer per cursus willen koken voor ongeveer 8 personen, op de woensdag of de donderdag. Het is de bedoeling dat je het eten thuis klaar maakt en om kwart voor 7 naar de locatie brengt. (Fluiterstraat 26, 'Onder Ons')

Ook zijn we op zoek naar mensen die thuis willen bidden, voor de Alpha Youth. Je ontvangt iedere week een gebedsmail van de woensdag of de donderdag groep, zodat je gericht mee kan bidden.
Voor meer informatie over het koken kun je mailen naar Trudi Noorlandt: g.noorlandt@filternet.nl
Voor meer informatie over de gebedsmail kun je mailen naar: youthalpha.veenendaal@gmail.com

Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met Jacco van de Loosdrecht, jaccojeugdouderling ngk@gmail.com

Pagina's

Contact

Scriba
 scriba@ngk-veenendaal.nl

Predikant
Dick Lagewaard
 predikant@ngk-veenendaal.nl
0318-555714

Redactie
 redactie@ngk-veenendaal.nl

Kerkelijk bureau
 kerkelijkbureau@ngk-veenendaal.nl

Technisch beheer website
 beheerder@ngk-veenendaal.nl

Kerkdiensten

De kerkdiensten worden gehouden in het Ichthus College, Vondellaan 4 te Veenendaal om 10.00 uur. 
Behalve in de zomervakantie organiseren we met grote regelmaat 's middags om 16.30 uur diensten van verschillend karakter.

Locatie van onze diensten

Ichthus College
Vondellaan 4
3906EA  Veenendaal

Location map
Go to top