Berichten - mei 2017

Voedselestafette voedselbank Veenendaal

Bij het beluisteren van een preek n.a.v. Leviticus 19 bleven mijn gedachten steken bij oa vs 9: Wanneer u nu de oogst van uw land binnenhaalt, mag u de rand van uw akker niet helemaal afmaaien, en wat van uw oogst is blijven liggen, mag u niet oprapen. U mag ook uw wijngaard niet nalopen en de afgevallen druiven van uw wijngaard niet oprapen. U moet ze voor de arme en voor de vreemdeling achterlaten. Ik ben de HEERE, uw God. 

Direct na deze verzen gaat het over niet stelen. Wanneer wij alles wat we aan zegeningen krijgen, voor onszelf houden, bestelen we de armen en behoeftigen. Dat is precies wat ik in de aanloop van een maand inzameling voor de voedselbank over wilde brengen.

Inmiddels mogen we het estafettestokje weer doorgeven aan een volgende. Als gemeente hebben wij bijna 30 kratten ingezameld. Daarnaast hebben we met een paar mensen de zaterdag in het Hemelvaartsweekend een ochtend gestaan om boodschappen in te zamelen. Daar hebben we 12 kratten mogen vullen en rond 400 euro aan donaties binnen gekregen.

Van de contactpersoon van de Voedselbank kregen we de volgende reactie:

'Super, wat zijn we hier blij mee. Mede omdat we een paar moeilijke maanden tegemoet gaan. De maanden juli en augustus zijn er geen inzamelacties dus ben ik hier heel blij mee.'

Met vriendelijke groet,
Henk van Leeuwen, Bestuur

Christine, Joke, Lydia, Loes, Marjan, Kees, Jaap

Rouwverwerking

Mijn gewaardeerde collega Erikv an Duyl, die hier baptistenvoorganger was, vroeg me dit te delen.

Zijn vrouw leidt deze avonden. Van harte aanbevolen voor wie het betreft.

DL

 

Avond van Troost

Op dinsdagavond 6 juni vindt er in ontmoetingshuis Onder Ons een herdenkingsavond plaats. Deze avond is bedoeld voor mensen die een dierbare hebben verloren door overlijden. Gedurende deze avond zijn er een aantal momenten waarin u de mogelijkheid krijgt uw dierbare te gedenken. Dit vindt plaats in een sfeer van rust en vertrouwen. De avond begint met een maaltijd om 18.00 uur en om 21.00 uur sluiten we de avond af. Deelname is gratis. 

Voor wie daar behoefte aan heeft, is er daarna nog een moment van napraten. Opgave is noodzakelijk en kan bij Ineke van Duyl-Tolsma, verliesbegeleidster: creaine@hotmail.com of 0318301019.

 

Uitnodiging Koers houden

Er is weer een bijeenkomst van Koers houden op:
Zaterdag 10 juni
Tijdstip: 15:30-20:00 uur
Thema : Druk, druk, druk
Spreker: Rolien Dijksterhuis
Eigen bijdrage: 5 euro (contant betalen 10 juni)

Alle vrouwen van harte welkom, ook al ben je nog niet eerder geweest, je bent hierbij van harte uitgenodigd om erbij te zijn!

Locatie: Slaperdijk 1 (neem kleedje en kussen mee, en trek makkelijke schoenen aan)

Opgave vóór 5 juni via koershouden@gmail.nl

 

Dienstenveiling

Bestand Kopie van dienstenlijst aanbieders en afnemers2017.xlsx

Vanuit de Roemeniëgroep/dienstenveiling

“Kijk eens mensen!!” “Dit willen we toch allemaal?” “Laat deze kans niet aan je voorbij gaan en biedt mee!!”, “eenmaal, andermaal……VERKOCHT!” Dit soort zinnen vlogen afgelopen zondagmorgen door de aula van het Ichthus college. In aanloop op de Roemenië reis, waarbij 20 mensen uit onze kerk zich deze zomer gaan inzetten in Roemenië, werden afgelopen zondag verschillende diensten geveild, waaronder taarten, wandelingen, een zeiltocht, whiskeyproeverij enz.

Hoe mooi eigenlijk dat je met het inzetten van je talenten of het aanbieden van je tijd, boot, strijkijzer of hobby, zoveel geld bij elkaar kan verzamelen. Er werd maar liefst voor ruim 7500,= euro aan diensten geveild. Een waanzinnig mooi bedrag dat de jongeren mee kunnen nemen naar Roemenië, om daar te gebruiken voor opknappen van het huis van Anneke, schoolpakketjes voor de kinderen aldaar, stroomvoorziening aan te leggen enz. En als klap op de vuurpijl heeft een gemeentelid besloten om dit bedrag te verdubbelen. Dat houdt dus in dat er met ruim 15.000,= euro een groot verschil kan worden gemaakt in Roemenië. WAUW!

We zijn ontzettend dankbaar voor de gemeenteleden die hun diensten hebben aangeboden, voor de gemeenteleden die de diensten hebben gekocht, voor de jongeren en leiding die het gaan uitgeven en voor de veilingmeester (Elbert v. Bentum)! Het was een zeer geslaagde actie!

Bij dit schrijven vindt u ook nog een keer alle diensten die geveild zijn met daarachter de naam van degene die de dienst gekocht heeft. Zo kunt u evt. nog een keer checken welke dienst u of uw partner heeft gekocht.

Er is nog één dienst waarop u kunt bieden en dat is de workshop 3d kaarten maken! U kunt hiervoor uw bod uitbrengen via: dienstenveiling2017@gmail.com

Het is belangrijk om zelf even contact te leggen met degene van wie u de dienst heeft gekocht en te bepalen wanneer u de dienst wilt of kunt afnemen. Dit vergt afstemming en dat kunt u het beste zelf regelen met elkaar. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat u het geld binnen twee weken overmaakt op het juiste rekeningnummer en dat is:

NL94 INGB 0007709634 t.n.v. N.G.K. Veenendaal o.v.v. Roemenië + dienstnr. Veiling.

Rest mij nog u namens de hele Roemenië groep ontzettend te bedanken en u veel plezier te wensen bij de ontmoetingen die u met elkaar zult hebben als de diensten uitgevoerd gaan worden. Eet smakelijk, proef lekker, geniet van de schone auto of het avondje uit! Kortom: vier en geniet het leven met elkaar!

Gerrit Zeevat

Vrouwendag NGK

Op 4 november 2017 vindt in Emmeloord de landelijke vrouwendag van de NGK plaats.

Schrijf vast in uw agenda!

Nadere informatie over het programma van deze dag volgt later.

Opslagruimte gezocht

Als kerk hebben we een iedere keer weer een verrassende kerstviering. Ook is het jeugdwerk veelzijdig met o.a. kampen. Gevolg is wel dat hierdoor decorstukken en kampattributen verzameld zijn. Hiervoor zoeken we:

OPSLAGRUIMTE

Is er iemand uit de gemeente die hierin kan ondersteunen en voorzien. We zouden daar enorm mee geholpen zijn!

Randvoorwaarde: vochtvrij c.q. verwarmd i.v.m. houten papieren delen.

Voor vragen en aanmelding graag contact opnemen met Pim Dik (06 2008 8122) of Peter Koolstra (0318 528 599)

Namens de Commissie van Beheer, Pim Dik

Hulp gezocht bij voedselinzameling op 27 mei bij Jumbo PWA

Op zaterdag 27 mei willen we een inzameling houden van producten die de voedselbank goed kan gebruiken bij de Jumbo aan het PWA park. Bij de ingang delen we flyers uit waar de producten op staan die het hardst nodig zijn. Achter de kassa's zamelen we de producten in die door klanten die willen meedoen gekocht zijn.

Wie wil ons 2 uurtjes helpen op zaterdag 27 mei?

Iedereen vanaf 12 jaar, jong en oud, kan zich aanmelden bij Christine Marck (cjf.marck@gmail.com) of aanstaande zondag zijn/haar naam noteren op de lijst in de kerk. We gaan werken met 3 groepen van 4 personen, zodat we elkaar na 2 uur kunnen afwisselen. Geef dus als je meedoet ook even door welk tijdvak je wilt komen:

  • 9-11 uur of
  • 11-13 uur of
  • 13-15 uur.

Met twee uurtjes van je tijd kun je heel veel mensen blij maken die elk dubbeltje moeten omdraaien!

Impressie werk in India

PDF icon Impressie India 2017.pdf

Hierbij nog een beloofde impressie, het is alweer lang geleden.

In dit verslag is alleen iets geschreven over Calcutta, niet over New Delhi of Hyderabad.

DL

Vrouwenconferentie Lunteren

Voor veel vrouwen is het wel bekend; de vrouwenconferenties in Lunteren. Maar dat zal niet voor iedereen gelden. Vandaar dat we jullie ook graag via deze brief willen uitnodigingen op een van de verdiepingsconferenties in Lunteren. Vanaf maandag 15 mei 20.00 uur kun je aanmelden voor de conferentie op 22/ 23 sept. of 27/28 okt. Henk Stoorvogel en Toos Heemskerk zullen spreken over het thema: Bij God ben je thuis. Daarnaast is er veel ruimte voor ontmoeting, aanbidding, stil zijn (Mariamomenten) en gezelligheid. Mocht je meer willen weten, op de website vind je meer informatie www.vrouwenconferentie.nl. Welkom!

Namens meerdere vrouwen uit de gemeente die betrokken zijn bij de organisatie of het pastoraat van de conferentie.

Powerpoint belijdenisdienst

PDF icon Preek belijdenisdienst.pdf

Preek belijdenisdienst

met belijdeniskandidaat Nicodemus

DL

Pagina's

Contact

Scriba
 scriba@ngk-veenendaal.nl

Predikant
Dick Lagewaard
 predikant@ngk-veenendaal.nl
0318-555714

Redactie
 redactie@ngk-veenendaal.nl

Kerkelijk bureau
 kerkelijkbureau@ngk-veenendaal.nl

Technisch beheer website
 beheerder@ngk-veenendaal.nl

Kerkdiensten

De kerkdiensten worden gehouden in het Ichthus College, Vondellaan 4 te Veenendaal om 10.00 uur. 
Behalve in de zomervakantie organiseren we met grote regelmaat 's middags om 16.30 uur diensten van verschillend karakter.

Locatie van onze diensten

Ichthus College
Vondellaan 4
3906EA  Veenendaal

Location map
Go to top