Berichten - december 2016

verslag gemeenteavond 30-11-2016

PDF icon Verslag gemeenteavond 30 november 2016.pdfPDF icon ppt gemeentevergadering NGK 30 nov 2016 .pdf

In de bijlagen vindt u het verslag van de gemeenteavond van 30 november jl. Ondanks de matige opkomst, was het een hele goede avond.

Behalve het verslag is ook de powerpoint bijgevoegd. Daar wordt ook in het verslag op enkele punten naar verwezen.

Carry Rietveld

scriba

Verder krijgt u een korte impressie van een gemeentelid over de gemeenteavond:

Afgelopen gemeenteavond was weer een prettige ontmoeting als gemeente. We hebben gehoord van de kerkenraad hoe de visie verder uitgewerkt is, en uit de meedenkgroepen hoe zij hier ideeen over gevormd hebben. Het was mooi om te horen hoe hier enthousiasme en passie naar voren kwam! Hoe we allemaal de liefdede van en voor God kunnen ontvangen en doorgeven.

Het laatste gedeelte hebben we in groepjes nagepraat en samen de avond met gebed in de groepjes afgesloten.

Het was fijn om zo met elkaar gemeente te zijn!

Geerten Doornenbal

Kerstmusical / Gezinskerstfeest

PDF icon convert-jpg-to-pdf.net_2016-12-21_15-56-10.pdf

Al eeuwen lang wordt het land Hankara in een ijskoude greep gehouden door de Ijskoningin.
Haar onderdanen zitten vast in kilte en angst. Totdat er op een dag Oosterse Wijzen verschijnen die een ster hebben gezien.Een nieuw Licht in de duisternis, een boodschap van warmte en hoop.
Zou dit het teken zijn van hoop en herstel voor het land Hankara? ´Unfrozen` Het hartverwarmende verhaal van Jezus Messias. Een prachtige kerstmusical voor het hele gezin. Deze wordt u aangeboden op 24 december, door de NGK Veenendaal in het Ichthus college. Inloop vanaf 18.30u, de toegang is gratis inclusief warme chocolademelk en gluhwein na afloop.

Bloedrood, een protest tegen onrecht

PDF icon Oproep Jaap Groenendijk BLOEDROOD.pdf

Ziehier de bijdrage van Jaap Groenendijk waarin hij ons oproept mee bewogen te zijn met het onrecht dat gaande is.

Van harte aanbevolen

WIN - WIN

PDF icon Bijlage Israelacties bij vriendenbrief 12.pdf

Dit zeggen ze wel als er sprake is van wederzijds voordeel…. Ik weet zeker dat ik voor jullie een WIN-WIN aanbieding heb!

Inmiddels studeer ik al ruim vier jaar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA) om uiteindelijk predikant te worden.
Maart 2017 hoop ik met de TUA op Studiereis naar Israel te gaan. Ik ben in de gelegenheid  producten van de TUA te verkopen waarvan (een deel van) de opbrengst in mindering van mijn reissom komt. En die producten zijn zéker de moeite waard!

Ik heb voor jullie de volgende aanbiedingen:
Luther Verzameld, Twee delen met vertaald werk                        € 60,00
Luther Biografie                                                                      € 25,00
TUA Spellendoos met 2 spellen                                                 € 19,90
TUA preeknotitieboekje                                                            €  3,00

Op zondag 11 en 18 december na de morgendienst zal ik in de hal van het Ichthus College deze producten uitstallen en te koop aanbieden.
Wie maakt me los? Ik hoop velen van jullie even te zien bij de tafel in de hal…
Daar zal ik ook nog wat recente vriendenbrieven neerleggen voor degenen die geinteresseerd zijn in de voortgang van mijn studie.

PS: betaling hoeft niet contant, ik zal informatie meegeven waardoor het geld naar mijn rekening kan worden overgemaakt!

Anita van Kranenburg

Kerstviering

Ook dit jaar vieren we weer kerst met zoveel mogelijk gasten op 24 december!

Titel: "UNFROZEN" - Het hartverwarmende verhaal van Jezus Christus
Waar: Ichthus College, Vondellaan 4
Tijd: de zaal is vanaf 18u30 open, na afloop chocoloademelk, koffie of thee.

Iedereen van harte welkom!!

Veense Alledagkerk

Altijd al een "echte kerk" willen bezoeken, en een mooie ook?

Tussen de boodschappen door even tot rust komen?

Iedere eerste en derde zaterdag van de maand is de Oude kerk op de markt open voor rust, bezinning en ontmoeting. Om 12.00 uur begint een korte samenkomst (20 a 25 minuten) onder leiding van één van de Veenendaalse voorgangers. Na het welkom en de schriftlezing wordt een korte overdenking gehouden. De samenkomst wordt omlijst door muziek. Na de zegengroet is er gelegenheid om met elkaar na te praten met koffie en thee.

Van harte aanbevolen!