Berichten - september 2016

Collecterooster 2017

Binnenkort wordt het collecterooster voor het nieuwe jaar vastgesteld. Het is mogelijk om een verzoek in te dienen om opgenomen te worden in dit rooster. 

U kunt dit doen door voor vrijdag 14 oktober een bericht te sturen naar diaconie@ngk-veenendaal.nl met hierin uw voorgestelde doel met een korte toelichting/motivatie. Uiteraard is er geen garantie dat het voorgestelde doel wordt opgenomen. De kerkenraad zal in december het rooster voor het komende jaar vaststellen.

Lezing Koers Houden

De lezing die op 3 september door Noor van Haaften bij Koers Houden werd gehouden, staat bij de opnames.

Via deze link komt u er direct bij: https://www.ngk-veenendaal.nl/content/middagdienst-za-03092016-noor-van-...

Meeleefgezin

PDF icon tekst voor kerken okt 2016.pdf

Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseren wij in oktober een informatie avond over het programma Meeleef gezin.

Meer informatie kunt u lezen in bijgevoegde brief.

Kairos Curcus

PDF icon 160406-FLYER-KAIROS-Veenendaal-HR.pdf

Binnenkort start er weer een Kairos Cursus in Veenendaal. In bijgevoegde flyer staat alle relevante informatie.

Toelichting voor wanneer u "Samenleven" niet kunt lezen

PDF icon uitleg hyperlinks in samenleven.pdf

Kunt u de links in "Samenleven" nietvinden?

Of het hele "Samenleven"niet? Volgt u dan deze stappen, dan kunt u lezen wat er speelde en speelt de afgelopen tijd.

Dick Lagewaard

Koers houden

Bestand handout 1 koers houden (bijlage mail).docx
Zaterdag 3 september waren we met meer dan 75 vrouwen bij elkaar voor de start van “Koers houden”. We kijken terug op een mooie afwisselende bijeenkomst. Noor van Haaften heeft ons meegenomen in het thema van haar boek “Geroepen om vrij te zijn”. Na de lezing was er de mogelijkheid om je op te geven voor een (workshop)kring. Er zijn 7 nieuwe kringen gevormd en ook een paar bestaande vrouwenkringen gaan meedraaien. We zijn heel dankbaar voor deze mooie start en wensen iedereen goede kringbijeenkomsten toe. De hand-out is als bijlage toegevoegd. De lezing van Noor is binnenkort terug te luisteren (wordt aan gewerkt).
 
Op 7 nov. hopen we de tweede lezing te organiseren. Quirine zal het dan met ons hebben over “Wie ben ik?” Alle vrouwen zijn van harte welkom in de Troubadour. Dit keer zonder zo’n heerlijke maaltijd, maar wel met weer een afwisselend programma ;). Natuurlijk mag je ook naar de gezamenlijke avond komen zonder dat je deel neemt aan een kring. Na deze bijeenkomst kun je weer inschrijven voor een (workshop)kring. Ook is er de mogelijkheid om als bestaande kring drie keer een workshopkring te volgen, maar daar vertellen we dan meer over.
 
Om alvast de data vrij te houden in je agenda hier een overzicht van de gezamenlijke avonden en de afsluiting van het jaar.
Maandagavond 7 nov.
Woensdagavond 18 jan.
Maandagavond 20 maart
Afsluiting zaterdag 10 juni (vanaf eind van de middag)
 
Heb je vragen, of wil je meer weten over "koers houden", mail dan naar koershouden@gmail.com of zoek ons na de dienst even op.
Quirine, Mirjam, Heleen en Lydia

Roemeniëreis 2017??

OPROEP!!

Elk jaar gaat er een groep enthousiaste jongeren en volwassenen uit onze gemeente mee met een diaconale reis naar Roemenië, georganiseerd door de groep zelf. 

Helaas missen we dit jaar een organisatieteam!

Ben je wel eens eerder mee geweest en wil je je kennis en (mooie) ervaringen delen en/of nog een keer meegaan, lijkt het je geweldig om zo'n reis te maken en te helpen organiseren of wil je meer informatie, mail dan naar: jantienekreijkes@gmail.com

Vacature jeugdwerker m/v

PDF icon Vacature jeugdwerker.pdf

De NGK Veenendaal zoekt een jeugdwerker voor 16 uur per week

De NGK Veenendaal is een groeiende gemeente en telt ruim 500 leden, voor een groot deel bestaande uit gezinnen met jonge kinderen. De helft van de gemeente is jonger dan 22 jaar. Er zijn ongeveer 120 vrijwilligers actief in het jeugdwerk, deze worden aangestuurd vanuit een jeugdteam. De jeugdwerker maakt deel uit van het jeugdteam en het jeugdteam valt onder de verantwoordelijkheid van 2 jeugdouderlingen. Voor het jeugdwerk en in het bijzonder de ondersteuning van de jeugdpastoraal bezoekers en de vele vrijwilligers zoeken wij een enthousiaste en gepassioneerde jeugdwerker voor 16 uur per week. Uitbreiding van uren behoort op termijn tot de mogelijkheden.

In de afgelopen jaren is stevig geïnvesteerd in het jeugdwerk waardoor de structuur goed staat. Om het jeugdwerk voor de toekomst te waarborgen zoeken wij voor onze vertrokken jeugdwerker een gepassioneerde opvolger die samen met de twee jeugdouderlingen en het jeugdteam verder vorm wil geven aan het jeugdwerk.

Je houdt je vooral bezig met de volgende taken:

 • zorg dragen voor de samenhang van het totale jeugdwerk gericht op jongeren tot 22 jaar
 • het jeugdbeleid dat is opgesteld verder ontwikkelen en blijven toepassen aan de hand van actuele ontwikkelingen in kerk en samenleving
 • coachen en (laten) toerusten van de jeugdpastoraal bezoekers en de vrijwilligers
 • actief ondersteunen bij specifieke jeugdpastorale vraagstukken

Wat vragen wij van je?

 • Je bent overtuigd christen
 • Je bent belijdend en actief lid van een (bij voorkeur) NGK, CGK of GKV-gemeente
 • Je hebt hart voor jongeren en staat dicht bij hun leefwereld
 • Je hebt ervaring met jeugdwerk (als kerklid of jeugdwerker)
 • Je bent gericht op samenwerking
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je kunt zelfstandig werken
 • Je hebt een voor het jongerenwerk relevante afgeronde Hbo-opleiding

Wij bieden:

 • een enthousiast team van vrijwilligers
 • een dienstverband voor een jaar met optie tot verlenging
 • een salaris conform de richtlijnen van het Steunpunt Kerk & Werk
 • werktijden in overleg te bepalen; overdag en ‘s avonds

Een motivatiebrief en cv kunnen gestuurd worden naar de scriba mevr. C. Rietveld (scriba@ngk-veenendaal.nl). Op 30 september 2016 sluit de reactietermijn. De gewenste startdatum is zo spoedig mogelijk. Voor vragen kan contact opgenomen worden met jeugdouderling dhr. Jacco van de Loosdrecht tel: 06-12534233

Collecte en doop

Onze dochter Rosalinde wordt as zondag gedoopt. Tegelijkertijd is de collecte in deze dienst bestemd voor de Stichting Carelanka, waarbij ik, samen met Gerard de Jong, betrokken ben als 1 van de bestuursleden. Voor ons als gezin geeft dit een extra dimensie aan deze dienst. Een jaar geleden zijn wij met ons gezin in Sri Lanka geweest en hebben daar met eigen ogen getuigen mogen zijn van het bijzondere werk dat er gebeurt namens de Stichting Carelanka. Dankzij de mogelijkheid die wij krijgen om te collecteren in onze gemeente voor mensen en kinderen in Sri Lanka, kunnen we de leefomstandigheden en de talenten van mensen en kinderen in Sri Lanka verbeteren en ontwikkelen. Nu we weer bewust meemaken hoeveel instanties er in Nederland zich ‘bemoeien’ met de ontwikkeling van onze Rosalinde, hoeveel kansen en mogelijkheden zij krijgt ten opzichte van de kinderen en mensen in Sri Lanka, beseffen we nog meer hoe belangrijk het werk is dat er gedaan wordt door Stichting Carelanka. Onze slogan is niet voor niets: “Samen kwetsbare mensen sterker maken!”

Jantiene Kreijkes

Kringenmarkt

Aanstaande zondag wordt na de dienst weer een kringenmarkt georganiseerd. Het doel hiervan is om nieuwe leden en leden die momentreel nog niet aan een kring deelnemen of op zoek zijn naar een andere kring:

 • te laten zien welke kringen er zijn
 • een indruk te geven wat er op welke kringen gebeurt.

We hopen dat de markt ertoe leidt dat meer mensen actief zullen deelnemen aan een kring en zich hier thuis zullen voelen. 

Tijdens de kringenmarkt is er ook koffiedrinken. Het wordt verzorgd door buurtgroep 10.

 

Pagina's

Contact

Scriba
 scriba@ngk-veenendaal.nl

Predikant
Dick Lagewaard
 predikant@ngk-veenendaal.nl
0318-555714

Redactie
 redactie@ngk-veenendaal.nl

Kerkelijk bureau
 kerkelijkbureau@ngk-veenendaal.nl

Technisch beheer website
 beheerder@ngk-veenendaal.nl

Kerkdiensten

De kerkdiensten worden gehouden in het Ichthus College, Vondellaan 4 te Veenendaal om 10.00 uur. 
Behalve in de zomervakantie organiseren we met grote regelmaat 's middags om 16.30 uur diensten van verschillend karakter.

Locatie van onze diensten

Ichthus College
Vondellaan 4
3906EA  Veenendaal

Location map
Go to top