Berichten - oktober 2015

Concert voor stichting HulpAktie Doboj

Op zaterdag 14 november is er in de Oude Kerk vanaf 19.30 uur een concert voor Stichting HulpAktie Doboj.

Elk jaar bouwt deze stichting een huis voor daklozen in Bosnië. Dit jaar is er in mei een dubbel huis gebouwd voor twee gezinnen met in totaal 7 kinderen die in een bouwval woonden met plastic voor de ramen. Door een bezoek aan dit concert steunt u dit belangrijke werk.

Vooruitblik preek / dienst zondagmorgen 25 oktober 2015

Zondagmorgen is er geen predikant en mag ik de dienst leiden en preek lezen.

Die preek is van de Amerikaanse dominee John Piper (vertaald, dat wel). Hij hield deze preek voor een jaarlijkse conferentie (Passion) voor jongeren / studenten. Past wel bij een jonge gemeente ... Maar Piper is eerder 'vaste spijs' dan 'melk' (naar 1 Cor 3:2). Vandaar een korte inleiding.

Piper wil ons erop voorbereiden dat als we Jezus volgen op de weg van liefde naar bevrijding (van wat ons en anderen weg houdt van God en bindt aan Satan), we met lijden te maken krijgen zoals Jezus regelmatig aankondigde, bv. Matt 10:16-33 (discipel niet boven meester - ze vervolgden Mij, dus ook jullie).

Wat houd je dan overeind in zulk lijden om Jezus' wil?

Daartoe neemt Piper ons eerst mee naar Openb. 5: het Lam is waardig de boekrol te openen (de geschiedenis is in Zijn hand) en er is intense vreugde en lofprijzing in de hemel en op aarde voor Jezus, Leeuw en Lam. Als we de waarde / waardigheid van het Lam zien en ons als een spons verzadigen met Hem en met onze vreugde in Hem, zal het niet moeilijk zijn om te gaan met aardse verliezen, afwijzing, etc. We kunnen daarbij een voorbeeld nemen aan de eerste christenen
(Hebr. 10: 32-36), aan Mozes (Hebr. 11: 24-26) en aan Jezus (Hebr. 12: 1, 2).

Als lied na de preek heb ik een minder bekend maar wel heel passend lied gevonden: Waiting here for You. Het is ontstaan tijdens zo'n Passion conferentie. Het bevat de lofprijzing aan God en de noodzaak God, die ons vanaf het begin lief heeft, steeds bij ons leven te betrekken ('te wachten op Hem'), naar Hem uit te zien.

Wie het vast - of weer - wil beluisteren kan het vinden op YouTube,
bv. op www.youtube.com/watch?v=em8EAHrW9fY (of zoek op 'Waiting here for You').

Bij de Engelse tekst zal ook de vertaling te zien zijn. Er zit herhaling in het lied en als we Openbaringen lezen zie je dat herhalen ook ... een mooie oefening voor een heerlijke toekomst!

Op de koffie bij Carla Dik

Kerk en politiek...

Binnen onze gemeente zijn behoorlijk wat mensen actief binnen de lokale / landelijke politiek namens de ChristenUnie. Op 31 oktober is er een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij de ChristenUnie in Den Haag.

Inschrijven voor deze dag kan op www.christenunie.nl/opendag

Als u tijdens deze dag lid wordt van de ChristenUnie, krijgt u de kosten voor het toegangskaartje terug. Hiermee steunt u zowel de ChristenUnie landelijk als lokaal.

En nog een extra voordeel vanuit Veenendaal: meld je aan als groep 'Veenendaal' en je krijgt ook nog eens 25% korting op je ticket.

Hulpkosters gezocht!

Er zijn op korte termijn twee nieuwe hulpkosters nodig. Help je mee met het klaarzetten en opruimen van 350 stoelen in de aula en de 6 lokalen voor de kindernevendienst?

We vragen je inzet eens per maand op:

  • zaterdagavond van 19:00 tot ongeveer 20:15 uur
  • zondag na de beide diensten.
  • Leeftijd vanaf ongeveer 15 jaar.

Meld je bij mij of één van de andere kosters!

Veiligheid gaat voor gemak!

Als fervent fietser parkeer ik het liefst mijn fiets in de winkel, naast mijn buro op het werk, of in de kerkzaal. Wel zo makkelijk! En fietsen gaat immers sneller dan lopen, nietwaar?

Ik ben heel blij met alle mensen die zondagochtend de fiets naar de kerk pakken. Maar willen de mensen uit mijn categorie een voorbeeld nemen aan alle nette mensen, en de fiets in de rekken parkeren? De uitgangen moeten gewoon vrij blijven. Ik zal het goede voorbeeld geven.... en gelukkig is het meestal droog in Nederland. Alvast bedankt voor je medewerking!

Een jaar Bijbelschool!

PDF icon RMS folder op de site.pdf

Wij doen dit jaar de Royal Mission Bijbelschool, hier hebben wij vanmorgen in de dienst wat over verteld. Ook hebben wij  folders uitgedeeld, waarin we vertellen wat de school in houdt, en waarom wij dit jaar doen. Daarnaast staat er informatie in over hoe u ons kunt steunen, hierbij de folder digitaal. In de folder stond een verkeerd e-mailadres, dit hebben we verbeterd in deze digitale versie. Het goede e-mail adres is rmsdna@gmail.com. Als u naar dit e-mailadres een mailtje stuurt, houden we u gedurende het jaar graag op de hoogte van onze ervaringen op de Royal Mission Bijbelschool.

Aron van Genderen, Daniël Versteeg en Nils van Asselt

Uitnodiging TUA-dag 7 november 'Sterven in Bijbels perspectief'

Voor iedereen die zich verbonden weet met de TUA hopen we op 7 november 2015 een TUA-themadag te houden. Belangrijke ingrediënten van deze dag zullen zijn: ontmoeting, verbinding en verdieping. Of u nu kerklid bent of oud-student, een jongere of al wat ouder: u bent van harte welkom om u samen met ons te verdiepen in een thema dat ieder mens raakt.

De dag wordt gehouden samen met de Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding en vindt plaats in het gebouw van de TUA (Wilhelminapark 4 te Apeldoorn). We beginnen om 10:15 uur en hopen af te ronden om ongeveer 16:45 uur. Tussendoor krijgt u een lunch aangeboden. Wees daarom zo vriendelijk om u vooraf aan te melden, door een mail te sturen naar de beheerder van de TUA, dhr. M. Rozema (registration@tua.nl) of te bellen naar 055-5775705. Als bijdrage aan de onkosten voor deze dag verwachten we van elke bezoeker een bedrag van € 10,00. Dit kunt u op de dag zelf voldoen.

Programma
Het programma, met korte bijdragen die steeds gevolgd worden door interactie, ziet er als volgt uit:
Vanaf 9.45 inloop met koffie
10.15 Opening door de rector, prof. dr. H.G.L. Peels
10.20 Prof. dr. J. Dekker, ‘“Ik zal de HEER niet zien...” Hizkia’s angst om te sterven’
11.00 Muzikale bijdrage door de TUA-cantorij
11.10 Dr. T.E. van Spanje, ‘Het sterven van een christen in het Nieuwe Testament’
11.50  Dr. M.J. Kater, ‘Preken over sterven: het memento mori plaatsen in het licht van het memento vivere’
12.30  Lunchpauze
13.20  Prof. dr. H.J Selderhuis, ‘Calvijn over dood en sterven’
14.00  Drs. C.T. de Groot, ´Preken bij het graf’
14.40  Koffie-/theepauze
15.00  Prof. dr. G.C. den Hertog, ‘Stervenskunst als levenskunst: de Heidelberger Catechismus’
15.40 Dr. A. van der Dussen, ‘Doodsangst en doodsverlangen in de cantates van Bach’ (bijdrage met muziek)
16.20 Afsluiting en vertrek

Onze docenten spannen zich in om u deelgenoot te maken van waar we op de TUA zoal mee bezig zijn en we hopen dan ook op een grote belangstelling vanuit de kerken!

Uitnodiging deelname The Brave ’16

PDF icon Uitnodiging The Brave '16.pdf

Heb je zin in:
- Een geweldig avontuur beleven met een groep mannen uit de gemeente?
- Vriendschappen verdiepen?
- God op een andere manier beter leren kennen?
- Leren vertrouwen op mensen om je heen?
- Versterken van je karakter?
- Dit alles zonder je mannelijke oerkrachten te etaleren?

Schrijf je dan vóór maandag 26 oktober in via gertdevries@tbdv.nl

Voor meer informatie lees de uitnodiging. 
Of bekijk voor een impressie het promofilmpje van The Brave ‘16 https://www.youtube.com/watch?v=THj9ju0lEAU

We hopen op jullie deelname.

Hartelijke groet,
Jan den Hertog en Gert de Vries

 

NGK Vrouwendag 2015, een dag voor ontmoeting en inspiratie!

Op 7 november 2015 vindt de jaarlijkse NGK Vrouwendag weer plaats. Dit keer wordt het gehouden in de Driestwegkerk in Nunspeet. Het wordt een dag waar ontmoeting, inspiratie en bezinning centraal staan. Vrouwen, jong en oud, uit het hele land komen samen voor een afwisselend programma. Zo is er tijd voor samenzang en aanbidding, komt er een spreker en is er ruimte voor ontspanning en ontmoeting tijdens de workshops. Een mooi evenement om samen met de zusters van je gemeente naar toe te gaan.

Het thema van deze editie van de NGK Vrouwendag is: “Kracht door Ontmoeting”. Op deze dag wordt er nagedacht over onze kracht als vrouw. Hoe kunnen we leven vanuit Gods kracht? Uit welke ontmoetingen halen we kracht? Er wordt nagedacht over ontmoetingen met God en met elkaar die ons kracht geven. Els van Dijk, directeur van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort, komt spreken over dit thema. Zij is zelf een mooi voorbeeld van een krachtige vrouw die op een verfrissende en scherpe manier je aan het denken zet. Zeker een aanrader!

Tijdens het middagprogramma is er ook ruimte voor ontspanning. Cabaretduo “Over Schapen Enzo” zal een nieuwe voorstelling spelen. Ook zijn er verschillende workshops. Hier kun je kiezen voor verdieping door bijvoorbeeld naar een workshop te gaan van het project “Women to Women” van Open Doors of je te laten inspireren voor Taizé. Ook kun je kiezen voor ontspanning door een sportieve of creatieve workshop te doen.

Er zijn nog kaarten beschikbaar, dus meld je snel aan! Aanmelden kan vóór 23 oktober via de website www.ngkvrouwendag.nl. Daarnaast is het mogelijk om je telefonisch aan te melden bij Saskia van het Ende (0341-262024 of 06-22123098)

Datum
Zaterdag 7 november 2015
Locatie:
Driestweg 4, 8071 BT in Nunspeet
Tijd:
9.00 inloop, 10.00 start programma
Kosten:
€15,- inclusief lunch! Betalen kan contant op 7 november

Houd voor meer informatie over het thema, de workshops of praktische zaken de website en facebookpagina in de gaten.

I: www.ngkvrouwendag.nl
F: www.facebook.com/ngkvrouwendag

Oproep

Voor het calamiteitenteam in de dienst zijn we dringend op zoek naar extra vrijwilligers met een EHBO diploma.

Info en aanmeldingen bij Mirjam van de Bovenkamp: mirjam.rene@planet.nl

Pagina's

Contact

Scriba
 scriba@ngk-veenendaal.nl

Predikant
Dick Lagewaard
 predikant@ngk-veenendaal.nl
0318-555714

Redactie
 redactie@ngk-veenendaal.nl

Kerkelijk bureau
 kerkelijkbureau@ngk-veenendaal.nl

Technisch beheer website
 beheerder@ngk-veenendaal.nl

Kerkdiensten

De kerkdiensten worden gehouden in het Ichthus College, Vondellaan 4 te Veenendaal om 10.00 uur. 
Behalve in de zomervakantie organiseren we met grote regelmaat 's middags om 16.30 uur diensten van verschillend karakter.

Locatie van onze diensten

Ichthus College
Vondellaan 4
3906EA  Veenendaal

Location map
Go to top