Berichten - september 2015

4 oktober: Uitzending via Zendtijd voor Kerken

Zondag 4 oktober zullen er opnames zijn voor Zendtijd voor Kerken. De dienst zal uitgezonden worden in de avond op Radio 5. Kijk op de site van ZvK voor meer informatie.

Catechisaties gaan starten

De catechisaties gaan weer beginnen. Donderdagavond 1 oktober vanaf 7 uur zijn de jongeren tot 16 jaar van harte welkom. Ze hebben intussen een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Heb je die nog niet gehad? Ook dan ben je van harte welkom hoor!
De jongeren vanaf 16 jaar zijn van harte welkom vanaf kwart over acht. De catechisaties worden gehouden op de tweede verdieping van de Troubadour. Alle informatie, contactgegevens en het programma kunt u terugvinden op de catechisatie pagina.

Daar staat ook op welke avonden de jongeren van 12-16 jaar al eerder welkom zijn om mee te eten.

En dan nog een dringende oproep…

Het aantal jongeren is de afgelopen tijd toegenomen. Dat zal u niet ontgaan zijn. We hebben echt nog een gespreksleider nodig voor catechisatie. Elke donderdagavond van 7-8 uur een uurtje in gesprek met de jongeren. Dat past toch helemaal bij jou?!

Meldt je aan via catechisatie@ngk-veenendaal.nl. Hier kun je ook terecht als je eerst meer informatie wilt. We rekenen op je!

Klaar voor je huwelijk?

Met deze vraag spreken we jonge stellen aan die plannen hebben om te trouwen. Vanuit de drie G-kerken (NGK, CGK en GKV) wordt in november een relatieweekend aangeboden. Dit relatieweekend is speciaal bedoeld om je op een goede manier op zo’n vaste relatie voor te bereiden.
Jonge stellen die dit weekend al hebben mee gedaan, zijn erg positief en ervaren het weekend als een belangrijke stimulans voor hun onderlinge band en liefde voor elkaar. Zij geven andere stellen graag het volgende mee:

 • Het heeft een positief effect op je relatie, doordat je leert nadenken over je relatie en over meer leert door te praten met elkaar. Ook over zaken die je niet zo snel bespreekt samen.
 • Het heeft veel verdieping gebracht in onze relatie
 • Een leerzame en verfrissende cursus
 • Je leert echt beter te communiceren, zodat je de ander beter leert kennen
 • Je gaat nog meer genieten van wat God je geeft in deze relatie
 • Ik vind het belangrijk aan je relatie te werken en dat is in deze cursus zeker gebeurd
 • Conflicten vinden we erg lastig en hebben we nog veel in te oefenen. Maar we hebben duidelijk handvatten gekregen hoe we hieraan kunnen werken
 • We dachten dat we elkaar al aardig kenden, maar dat is nu nog sterker geworden, doordat we nu ontdekt hebben hoe we beter kunnen luisteren naar elkaar
 • Ga vooral deze cursus volgen!

Het grote voordeel van een weekend is dat je als stel wat langer, geconcentreerder en in een ontspannen omgeving aan je relatie werkt. Bovendien is het een heerlijk weekendje weg met z'n tweeën.
Wij, Henriëtte en Henk Havinga, zullen dit weekend begeleiden. Voor de Poortkerk hebben we al meerdere malen een relatieweekend verzorgd. We zijn blij dat met meer (pastoraal) contact tussen de drie G-kerken, dit als één van de eerste gezamenlijke initiatieven op stapel staat. Wij zien er in ieder geval naar uit weer een dergelijk weekend te mogen verzorgen.

Even wat informatie op een rijtje:

Wat  gebeurt er in zo’n weekend:  op een ontspannen wijze neem je samen je relatie onder de loep. Dit doe je niet in de groep maar als stel. Wij reiken jullie onderwerpen aan met hulpvragen waardoor je snel inzicht krijgt wat goed of minder goed gaat en hoe dit te verbeteren valt. Ook bieden we jullie de mogelijkheid om te oefenen met bepaalde vaardigheden zoals luisteren, vragen stellen, feed-back geven. En nog veel meer…

Wat brengt het weekend: je bereid je samen voor op jullie huwelijk door samen stil te staan bij die belangrijke keuze voor elkaar. Je begrijpt meer van elkaar en weet daar beter mee om te gaan zodat jullie band versterkt wordt. Je leert ook hoe je samen tot goede keuzes kunt komen.

Voor wie is het: voor jonge stellen met trouwplannen.

Waar is het: de Betteld in Amerongen, een schitterende locatie in een mooie omgeving

De kosten:  €45 tot € 70 per persoon (dit is afhankelijk van het aantal deelnemers). Hierbij is alles inbegrepen, maaltijden, drankjes, koffie en thee. Een goedkoop weekendje uit!

Wanneer: We starten vrijdag 20 november 2015 om 17.00 uur en zondagmiddag 22 november sluiten we om 16.00 uur.

Heb je belangstelling? Geef je op bij Beppie Wessels, email: beppie.wessels@bethelkerk.nl.

Vragen/inlichtingen:  Henk en Henriette Havinga
email henriettehav@hotmail.com
tel 06 511 653 52

We zien graag jullie aanmelding zo spoedig mogelijk tegemoet, graag uiterlijk voor 1 november 2015

laatste nieuws startweekend

Zaterdag is het zover!! We hebben er zin in en aan de aanmeldingen te zien staan we hierin niet alleen. Meer dan 200!
Het weer lijkt er ook zin in te krijgen. In de loop van zaterdag verdwijnt de regen en wordt het rustig en droog.

Nog een paar dienstmededelingen:

 • 17:00 op zaterdagmiddag begint het sportprogramma, als je je daarvoor hebt opgegeven graag iets eerder komen
 • 20:00 begint de BBQ, check graag nog even of de betaling al geregeld is
 • 22:00 is het kampvuur, hout is geregeld, we hebben zelfs een vuur-coördinator!
 • Als je je niet opgegeven hebt voor het zaterdagprogramma maar toch wil aanschuiven... gewoon doen, eerlijk zullen we alles delen
 • Zondag begint de dienst later! Inloop vanaf 10u30, de dienst start om 11u. 
 • Het kinderprogramma is weer in aula A waar je binnendoor naar toe kunt lopen (via 'onze' ingang), inloop ook vanaf 10u30
 • Belangrijk: Bij het kinderprogramma zondag kunnen de kinderen niet tussentijds opgehaald worden (terug bij de lunch om 13u)
 • Niet vergeten om iets voor de lunch mee te nemen zondag! We delen alles samen

Tot zaterdag!!

Team startweekend

Oproep van de dienstencoördinatoren

“Samen bent u het lichaam van Christus en ieder afzonderlijk Zijn leden” ( 1 Kor. 12:26)

Als lichaam van Christus, Zijn gemeente, komen we elke zondag bij elkaar. Wat een voorrecht om in alle vrijheid samen te kunnen komen om te zingen, te bidden en Gods Woord te horen. In elke dienst mogen we ervaren dat we ook als leden van Zijn lichaam aan elkaar gegeven zijn -  de drempeldienst, de muzikanten en voorzangers, de jeugdleiding, de koster, de geluidsman, de ‘beameraar’, het gebedsteam, de predikant en kerkenraad. Een dienst wordt tot wat het mag zijn, een lofoffer aan God, wanneer iedereen de door God gegeven gaven inzet ten dienste van de gemeente….

Als dienstencoördinatoren zijn we op zoek naar uitbreiding van de poule van ‘schriftlezers’.
Het is fijn wanneer leden van de gemeente hun geven inzetten ten dienste van de gemeente door de schriftlezing te verzorgen. In de afgelopen jaren hebben we gewerkt met een ‘vaste club lezers’, maar dat ‘clubje’ is inmiddels wat klein geworden. We willen het graag aanvullen met meer gemeenteleden: oud en jong, al heel lang lid of nog maar net lid geworden… Wees welkom!

Daarom de volgende oproep:
Vind je het fijn om een bijdrage aan de dienst te leveren door af en toe de schriftlezing te doen?

Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar diensten@ngk-veenendaal.nl

 We laten ons verrassen!

Anita van Kranenburg
Annemarie Torn
Harrieneke van Stiphout
Peter Meijer

Vervanging koster

Afgelopen zomer heeft Peter Meijer het stokje overgenomen van Harry Hindriks. Na diverse oproepen dit jaar zijn we blij en dankbaar dat Peter de taak van koster over heeft willen nemen.

We bedanken ook via deze weg Harry voor zijn inzet in de afgelopen jaren.

Vier keer vieren

Spreekt vieren je aan, kom dan naar deze nieuwe kring die 4 keer per jaar bij elkaar komt.

We willen 4 keer per jaar door middel van creatief bezig zijn het leven vieren, met anderen onderweg gaan en elkaar bemoedigen.

Het thema: Kom in de ruimte

Programma:           

 • eenvoudige maaltijd
 • toelichting op het thema
 • werkstukken maken
 • koffie/thee drinken
 • werkstukken bespreken
 • elkaar zegenen

De data:       

 • 10 of 17 oktober 2015  Werkvorm: Hartboard (scheur- en plakplezier)
 • 21 november 2015 Werkvorm: creatief met bloemen
 • 13 februari 2016 Werkvorm: Schilderen (40 dagen tijd)
 • 28 mei 2016 Werkvorm: schatkaart maken

Plaats:         

Ichthus college  Veenendaal

Tijd:              

17.00 – 20.00 uur

Kosten:

€10,00 per keer inclusief materialen, eten en drinken

Opgeven en verder informatie:

Echtparenweekend ‘Samen verder’

Speciaal voor echtparen waarvan één van de partners autisme heeft, organiseert Dit Koningskind in samenwerking met Kijk naar Jezelf dit najaar een echtparenweekend.

Het weekend zal interactief, leerzaam en ontspannen zijn. We geven informatie over autisme en gaan daarover met elkaar in gesprek. Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor persoonlijke pijn. Aandacht voor jouw gevoel en worsteling als je partner autisme heeft of als je zelf autisme hebt. Tijdens dit weekend ontmoet je ook andere echtparen die met deze situatie leven. 

Voor wie: Echtparen waarvan één van de partners autisme heeft
Data: vrijdag 6 november 20.00 uur t/m zondag 8 november 15.00 uur 2015*
Locatie: Hotel De Stoppelberg, Beekbergen
Kosten: €295,00 per echtpaar (op basis van vol pension)
Inschrijving: www.ditkoningskind.nl > Agenda

* Heeft u interesse maar heeft u vragen over de besteding van de zondag en de zondagsrust? Laat het ons weten.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit Koningskind, 030-2363788. Of stuur een mail naar info@ditkoningskind.nl. www.ditkoningskind.nl

Jubileumconcerten Jubilate Deo uit Woudenberg

Het grootkoor van Jubilate Deo uit Woudenberg bestaat in september 50 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum en speciaal voor dit koor is het oratorium ‘Jozef’ geschreven en op CD opgenomen.

Het eeuwenoude verhaal van Jozef, wat onder meer terug te vinden is in de Bijbel, wordt op een vernieuwende en zeer toegankelijke wijze verteld en bezongen. Naast de wijze geschiedenislessen die in het oratorium zijn meegenomen, vinden we ook veel hedendaagse praktijken terug. Jaloezie, huiselijk geweld, verleiding tot overspel, gevangenschap en honger was toen en is nu aan de orde van de dag. Iedere luisteraar zal zich dan ook herkennen in de aansprekende teksten en toegankelijke muziek.

Het oratorium zal met een groot orkest en diverse musici worden uitgevoerd op zaterdag 3 oktober in de Sint Joriskerk te Amersfoort, en op zaterdag 24 oktober in de Cunerakerk te Rhenen. Aanvang 19.30 uur.

Alles onder leiding van Marco den Toom. Kaarten zijn € 20,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Te bestellen via de koorleden of www.koorjubilatedeowoudenberg.nl.
Ook te koop bij Boekhandel Droogendijk in Woudenberg,  De Rank in Veenendaal, VVV Rhenen en Boekhandel Groenveld in Zeist.

Voor meer informatie zie de website of bel 033-2861787.

Ministry team

Heb je de ministry cursus kort of langgeleden gevolgd en zou je deze gebedsbediening meer in de praktijk willen brengen. Dan is deze kring iets voor jou! Kom dan ons team versterken.

Ministry team

Wij zijn een team van 17 personen met een evenwichtige verdeling van mannen en vrouwen.

Toerustingsavonden

8 keer per jaar komen  wij bij elkaar voor toerusting en gebed. Het seizoen sluiten we altijd af door samen te eten, elkaar te ontmoeten en terug te kijken op het afgelopen jaar.
De avonden worden bij de teamleden gehouden. De avonden worden op wisselende avonden in de week gehouden.  

Gebedsdienst

Elke zondag staan er 5 teamleden klaar om voor mensen te bidden.

Kernteam

Het kernteam is verantwoordelijk voor de organisatie en communicatie van het gebedswerk.

Meer informatie

Contactpersoon: Riet Romijn (riet.romijn2@kpnmail.nl)

Teamleden:

 • Gert van Asselt
 • Dianne van den Berg
 • Heleen en Leendert van Genderen
 • Jaap en Marjan Groenendijk
 • Ester van Grootheest
 • Harry Hindriks en Alice Hilvers
 • Anita van Kranenburg
 • Auke Mak
 • Annelies Moret
 • Frits Rietveld
 • Aart en Riet Romijn

Pagina's

Contact

Scriba
 scriba@ngk-veenendaal.nl

Predikant
Dick Lagewaard
 predikant@ngk-veenendaal.nl
0318-555714

Redactie
 redactie@ngk-veenendaal.nl

Kerkelijk bureau
 kerkelijkbureau@ngk-veenendaal.nl

Technisch beheer website
 beheerder@ngk-veenendaal.nl

Kerkdiensten

De kerkdiensten worden gehouden in het Ichthus College, Vondellaan 4 te Veenendaal om 10.00 uur. 
Behalve in de zomervakantie organiseren we met grote regelmaat 's middags om 16.30 uur diensten van verschillend karakter.

Locatie van onze diensten

Ichthus College
Vondellaan 4
3906EA  Veenendaal

Location map
Go to top