Berichten - april 2015

EW Vernieuwingsfestival: alles draait om Jezus

Op 14 mei 2015 (Hemelvaartsdag) is het EW Vernieuwingsfestival: de koningsdag van alle christenen! Draait bij jou ook alles om Hem? Of draait jouw wereld door, zonder dat je Hem hebt opgemerkt? Sprekers Henk Binnendijk, Tiemen Westerduin en Hans Maat gaan deze dag samen met je op weg naar een ontmoeting met Jezus.
TimZingt sluit het middagprogramma feestelijk af samen met Niek en Bert van de band Trinity. Vergeet u niet aan de melden voor het feestelijke lopend buffet! ’s Avonds is er een Hemelhoogconcert met gospelartiesten, zoals Kees Kraayenoord, Marcel en Lydia Zimmer, Joke Buis en André Bijleveld. Er is een speciaal programma voor kinderen (theatershow van Simonenzo) en tieners (Be Courageous én rapper McProphet), ook is er crèche voor de allerkleinsten.

Check www.vernieuwingsfestival.nl voor tickets en informatie.

Meewerken als vrijwilliger tijdens het kinderprogramma? Dan is het festival voor jou GRATIS, inclusief koffie, thee en een maaltijd. Ga naar de website om je op te geven of mail sanne@ewv.nl voor meer info.

14 mei 2015: 14.00 -22.00 uur
De Basiliek – Veenendaal

En dan het 3e kernwoord nog.

PDF icon verhaal__RobbertMak_19-4-2015.pdf

3 kernwoorden beloofd, 2 genoemd. Altijd jammer als er een stuk papier kwijt raakt. Mocht u benieuwd zijn naar het laatste kernwoord van mijn verhaal gister, dan kunt het nalezen in de bijgevoegde PDF. Daar staat het ontbrekende deel wel in.

Groet,

Robbert Mak

Lijst voor de dienstenveiling

PDF icon diensten veiling 2015.pdf

Beste Gemeente,

Hierbij de lijst met diensten voor de dienstenveiling zondagmorgen. Drie opmerkingen:

  1. Als je zin hebt in een bepaalde dienst mag je van te voren een bod doen via dienstenveiling2015@gmail.com , dan gebruiken we dat als inzetbedrag.
  2. Er is nog wat ruimte voor een aantal diensten. Tot vrijdagavond mag je nog een dienst opgeven op hetzelfde e-mail adres.
  3. De hele opbrengst is voor de mensen in Roemenië. De jongeren betalen allemaal zelf hun reis- en verblijfkosten.

Tot zondag,

comité dienstenveiling

Uitleg dienstenveiling

U heeft het vast al gehoord: op zondag 19 april vindt er direct na de ochtenddienst een dienstenveiling plaats. Hierbij nog wat achtergrondinformatie:

Dienstenveiling: wat is dat?
In een dienstenveiling worden, de naam zegt het al, diensten geveild. Diensten die u/jij aan kunt bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld een dagje klussen aanbieden of een leuke activiteit verzorgen. Misschien werkt u in een bedrijf waar anderen graag een rondleiding zouden krijgen, heeft u een hobby waar u anderen graag deelgenoot van maakt of een aanhangwagen te leen. Uw aanbod wordt door de veilingmeester voorgelezen en vervolgens kunnen gemeenteleden daarop bieden.

Voor de grote en de kleinere beurs
Veel diensten worden per opbod verkocht, maar niet allemaal. Om te voorkomen dat de prijzen zo hoog komen te liggen dat alleen de welgestelde gemeenteleden mee kunnen doen, worden er ook diensten voor een vaste prijs aangeboden. Deze diensten worden meestal meerdere keren aangeboden, zodat meerdere gemeenteleden deze af kunnen nemen.

Voor jong en oud
Ook als je nog niet zo oud bent, kun je prima een dienst aanbieden. Misschien ben jij een kei in cakejes bakken en versieren of weet je heel goed hoe je een konijnenhok moet schoonmaken. Daar kan je vast iemand anders blij mee maken. Dus bedenk eens iets wat jij goed kunt, overleg het met papa of mama en geef ook een dienst op.

Hoe opgeven en wat vermelden?
U kunt uw dienst opgeven op drie manieren:

  1. Via het mailadres dienstenveiling2015@gmail.com
  2. Via de intekenlijst in de hal van de kerk. Deze ligt er na iedere ochtenddienst.
  3. Mondeling of per telefoon bij Bram van Grootheest, tel. 06-33501870

Omschrijf uw dienst duidelijk en geef de minimumprijs aan of een vast prijs en hoe vaak u de dienst wil aanbieden. Daar heeft u de volgende keuzes in.

Onkosten zijn overigens voor eigen rekening, de gehele opbrengst van de veiling komt ten goede aan Roemenië.

Voorstelling in de Bethelkerk

As I left my father's house.

Een voorstelling die de problematiek schetst van mensen die moeten vluchten. 

Aangeboden door New Dutch Connections, mede mogelijk gemaakt door de Bethelkerk in Veenendaal. 

18 april - 20.00 uur.

Meer informatie op: http://www.asileftmyfathershouse.nl/events/voorstelling-in-de-bethelkerk-in-veenendaal/

Nieuwe actie Roemeniëreis

Beste gemeenteleden,

We hebben weer een spetterende actie voor de Roemeniëreis klaarstaan.

Op 19 april zal Aron van Stiphout zijn hoofd kaalscheren om geld op te halen voor Roemenië, als het tenminste €250 of meer oplevert. Aanstaande zondag kunt u na de dienst op lijsten aangeven hoeveel u voor deze actie overheeft. We kijken nu al uit naar Aron z'n kale hoofd! 

Werkje peuters

Werkjes van knd zijn vaak zichtbaar, omdat kinderen terug in de kerk komen aan het einde van de dienst. De peuters worden bij 'hun lokaal'  opgehaald en daarom zijn hun werkjes vaak niet te zien voor iedereen.

Op de foto het werkje wat de peuters hebben gemaakt tijdens de dienst op eerste paasdag.

NGK Vrouwendag 2015

SAVE THE DATE!

NGK VROUWENDAG - 7 november 2015

Meer informatie volgt later, maar dan kun je het alvast reserveren in je agenda!

www.ngkvrouwendag.nl - www.facebook.com/ngkvrouwendag

Veiling schilderij

Beste gemeenteleden.

Net zoals vorig jaar wil ik een schilderij aanbieden voor de veiling. De hele opbrengst is voor Roemenië.

Een kleine uitleg over het verhaal achter dit schilderij:

Toen we op  paaszondag in de kerk moesten zingen drong één regel diep tot me door. Dat was de regel: tienduizend redenen tot dankbaarheid.
Ik wil een schilderij aanbieden waar de blij- en dankbaarheid van afstraalt. Het kind op dit schilderij straalt dit uit. Ze springt in de lucht. Als ik naar dit kind kijkt voe ik dat ik tienduizend redenen heb tot dankbaarheid.

Vacaturemarkt zondag 5 april

Aanstaande zondag is er na de ochtenddienst een vacaturemarkt voor het jeugdwerk. Er zijn voor het komende seizoen, voornamelijk vanwege de groei van de gemeente, extra mensen nodig voor o.a. de kindernevendienst, Club 7/8, Catechisatie, pastoraat, jeugdactiviteiten en Fireplace.

Benieuwd naar de vacatures of wil je eerst meer informatie? Kom dan na de dienst achter in de aula naar de mensen van het jeugdteam. Zij maken u/jou graag enthousiast! 

Jij kunt het verschil maken!

Pagina's

Contact

Scriba
 scriba@ngk-veenendaal.nl

Predikant
Dick Lagewaard
 predikant@ngk-veenendaal.nl
0318-555714

Redactie
 redactie@ngk-veenendaal.nl

Kerkelijk bureau
 kerkelijkbureau@ngk-veenendaal.nl

Technisch beheer website
 beheerder@ngk-veenendaal.nl

Kerkdiensten

De kerkdiensten worden gehouden in het Ichthus College, Vondellaan 4 te Veenendaal om 10.00 uur. 
Behalve in de zomervakantie organiseren we met grote regelmaat 's middags om 16.30 uur diensten van verschillend karakter.

Locatie van onze diensten

Ichthus College
Vondellaan 4
3906EA  Veenendaal

Location map
Go to top