Berichten - december 2014

Giften aan de NGK

Giften aan kerken en andere erkende liefdadigheidsinstellingen kunnen als aftrekpost worden opgevoerd in de aangifte inkomstenbelasting.

Lees hier meer over ANBI en collectebonnen >

Uit de dienst van kerstochtend

In de dienst van kerstochtend werd verwezen naar het lied 'Mary, did you know?' van Pentatonix. Zie hier het lied:

Kerstavond 2014 - YouTube afspeellijst

Bekijk hier de video's die zijn gemaakt van de kerstavonddienst:

Alpha najaar 2014 ..een kijkje in de keuken

Die keuken heeft een belangrijke plek binnen de Alpha…
Namelijk, ook deze cursus begonnen we om 19.00 uur met de maaltijd, die iedere week weer opnieuw werd klaar gemaakt door een vaste groep vrijwilligers uit de NGK en Bethelkerk. Mensen op de achtergrond maar niet minder belangrijk!!

We hadden een kleine groep cursisten dit najaar. Een groep samengesteld uit verschillende leeftijdsgroepen en ieder weer met eigen vragen over het christelijk geloof. Er waren er die niet opgegroeid waren met het christelijk geloof en een aantal die dat wel waren, maar er niets of weinig mee deden.
Als team mogen we aan de hand van het cursusmateriaal van de Alpha-cursus met de groep gaan werken en hen de uitgangspunten van het christelijk geloof uitleggen. Een prachtig proces volgt!
We hebben ook nu weer mogen ervaren dat onze God het werk gaat doen. We zijn daar altijd weer dankbaar voor en worden er zelf ook door verdiept en geraakt.
We weten ons gedragen door het gebed in de gemeente daar danken we jullie voor.

Start 28 Januari 2015: nieuwe voorjaarscursus
We leven in een seizoen waarin de nachten donker en koud zijn. Dat kan in vele levens ook het geval zijn. U kent vast ook mensen die misschien wel weten dat er meer is tussen hemel en aarde, maar niet precies wat ?!
Breng hen in uw persoonlijk gebed of geef de namen door aan ons als team, zodat wij ook kunnen bidden.
Vanaf 28 januari 2015 starten we weer een nieuwe Alpha-cursus. Wie weet zien we u dan met een vriend of vriendin of familielid?

Kijk ook eens op onze vernieuwde pagina op deze website >

Hartelijke groet,

Karl Pulleman
Klaas Mollema
alphacursus@ngk-veenendaal.nl

Fireplace Facebook actie

Voor de volgende dienst (4 januari) hebben we een Facebook actie! Met deze actie kan je het volgende prijspakket winnen:

• Samen met max 3 vrienden in stijl naar de Fireplace van 4 januari gebracht worden, namelijk in een Porsche!
  • Een geheelde verzorgde Fireplace samen met je vrienden meemaken:
    • Extra comfortabel
    • Een hapje en een drankje

Wie wil dit nou niet? Wat moet je nu doen om dit fantastische prijspakket te winnen? Dat is het volgende:

• Like de Fireplace facebook-pagina (als je dat nog niet gedaan hebt natuurlijk!)
  • Share de flyer van de volgende Fireplace (4 januari)

Onder alle deelnemers die aan bovenstaande punten voldoen verloten wij de prijs. De winnaar mag 3 vrienden uitnodigen om mee te genieten van de prijs.

Nieuws en informatie over de jeugddiensten zijn ook te vinden op Facebook via:
www.facebook.com/fireplacengk

Inleveren kopij Op de Hoogte

Kopij voor Op de Hoogte kunt u inleveren tot en met vrijdag 12 december

Fireplace 7 december - 16.30 uur

Zondagmiddag om 16.30 uur is er weer een Fireplace jeugddienst.

Deze keer staat de persoon Maria centraal. Kom jij ook?

Volg Fireplace ook op Facebook!

Israëlavond over de profeet Zacharia

Ds. Henk Poot is uitgenodigd om op drie bijeenkomsten in Barneveld te komen spreken over het thema “Hoop voor de toekomst, de boodschap van de profeet Zacharia.” Ds. Poot is als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. De tweede bijeenkomst is op donderdag 11 december in de Goede Herderkerk, aanvang 20.00 uur (deuren open om 19.30 uur). Iedereen is welkom en de toegang is vrij.

“De profeet Zacharia geeft de woorden van God weer over de toekomst van Israël na de ballingschap,” zegt dominee Poot. “Veel van wat hij zag en zegt moet nog gebeuren en dan denken we aan de terugkeer van de kinderen van Israël uit de volken, aan de hernieuwde glorie van Jeruzalem, aan de bouw van de nieuwe tempel en natuurlijk aan de komst van de Messias. Maar wat we ook zien, is wat de voortekenen van het einde van de heilsgeschiedenis teweegbrengen onder de naties van de wereld, hoe zij zich verzetten en optrekken tegen Sion en hoe de Heere deze volksoploop met macht tegemoet treedt en hoe de volken tenslotte toch nog zullen delen in het heil van Gods vrederijk. Als je Zacharia leest, raak je opgewonden: Het gaat blijkbaar in onze tijd beginnen. We zien wat de profeet zag, al is het maar het begin! De vraag is: “Hoe staan we daarin als gemeente van Christus?”

In de loop van de avond is er ook gelegenheid om producten uit Israël te kopen.

Voor meer informatie: edblankenstijn@kpnmail.nl

Contactochtend ‘Mijn kind is anders’

Wat voor impact heeft je kind dat ‘anders’ is op jullie gezinsleven? Hoe ga je als ouder om met bijzondere reacties vanuit je omgeving? Mag je kind zijn zoals hij/zij is? En geloofsopvoeding, hoe geef je dat vorm? Ouders van kinderen met een sociale beperking, bijvoorbeeld autisme of ADHD kunnen elkaar bemoedigen en adviseren. Dit Koningskind organiseert daarom een contactochtend in Veenendaal.

Voor wie:
Ouders en verzorgers van kinderen (0-18) met een sociale beperking.
(Bijvoorbeeld kinderen die speciaal onderwijs volgen of met hulp van een rugzakje regulier onderwijs volgen.)

Data:
Woensdag 11 februari 2015, van  09.00 – 11.30 uur, koffie en inloop vanaf 8.45 uur.

Locatie:
Caroline Priem, de Hilt 13, 3902 CN in Veenendaal

Meer informatie en aanmelding
U kunt zich voor deze ochtenden opgeven door  het aanmeldformulier op www.ditkoningskind.nl in te vullen. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Caroline Priem carolinepriem06@gmail.com of Karen Vogelzang k.vogelzang@ditkoningskind.nl