Berichten - november 2014

Wycliffe in het nieuws

PDF icon Wycliffe ontmoetingsdag.pdf

Omdat een behoorlijk deel van onze gemeente hierbij betrokken is.

 

Gestopt met je studie? Doe het EH-Traject!

Vol enthousiasme aan je studie begonnen en nu erachter gekomen dat je toch niet op je plaats bent? Een verkeerde studiekeuze? Of liet je studiehouding te wensen over? Misschien ben je al klaar met je studie of wil je na een periode van werken of backpacken eens goed nadenken over je toekomst en wil je daar niet meer dan een half jaar voor uit trekken. Kies dan voor het EH-Traject!

In deze opleiding van vijf maanden ga je werken aan een duidelijk doel: jouw toekomst! Je leert richting te geven aan je leven, na te denken over je studie of beroep, over jezelf en over je mogelijkheden. En dit alles vanuit het fundament van de Bijbel.

Het EH-Traject loopt van 3 februari tot en met 3 juli 2015 en kent drie lesdagen (dinsdag, woensdag en donderdag) per week. Op donderdag 15 januari is er een voorlichtingsmiddag gepland en je bent van harte uitgenodigd om dan nader kennis te maken met de EH, het onderwijsprogramma en oud-studenten. Deze bijeenkomst kent een vast programma dat duurt van 15.00 tot 16.30 uur. Kijk op www.eh.nl voor meer informatie.

Let op: voor 2015 geldt dat je je basisbeurs behoudt wanneer je in september weer verder gaat studeren!

Cursus NT krijgt voorjaar 2015 een vervolg…

“Leren luisteren naar Evangelisten en Apostelen”

Onder deze titel startte in het seizoen 2012/2013 een cursus met Prof. dr. J. van Bruggen als docent.

Er zijn inmiddels 4 modules van elk 3 cursusavonden gegeven. Prof. van Bruggen verwerkte deze 4 modules in zijn website www.meeroverkroongetuigen.nl en in samenhang daarmee publiceerde hij ook het boekje ‘Kroongetuigen van het evangelie’.

Mede vanwege de grote belangstelling voor deze cursus, komt er na een korte onderbreking nu een vervolg: voorjaar 2015 zal D.V. module 5 worden georganiseerd. Dat zal gebeuren op dezelfde manier als bij de eerdere modules. Het gaat dus ook nu weer om 3 cursusavonden en ook nu zijn Groningen, Apeldoorn en Ridderkerk de cursusplaatsen.

Bij deze 5e module zal Dr. H.R. van de Kamp het bijbelboek Hebreeën behandelen.

Dr. van de Kamp (1951) is predikant bij de Gereformeerde Kerk (vrijg.) te Apeldoorn-centrum.

In 1990 promoveerde hij bij Prof. van Bruggen en in de serie Commentaar op het Nieuwe Testament verzorgde hij de delen op de Bijbelboeken Hebreeën en Openbaring.

De indeling van de 3 cursusavonden is alsvolgt:

Geloven is volhouden!
over de zogenaamde inleidingsvragen: genre, geadresseerde, auteur, aanleiding, e.d.;
Geloven is omhoog kijken, naar de hemelse Hogepriester
belangrijk thema in Hebreeën: de voorbede van de hemelse hogepriester Jezus Christus;
Geloven is vooruit kijken, naar de stad van de toekomst
ander thema in Hebreeën: de christen is als pelgrim onderweg naar de stad van de toekomst.

Zie voor uitgebreidere informatie - waaronder de precieze cursusdata in Groningen, Apeldoorn en Ridderkerk - de website van de cursus: www.cursusnt.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor deelname aan de cursus. 

Workshop "Volg Mij naar Kerst"

Bericht ingezonden door Ineke de Haan

We willen graag als gemeente ons voorbereiden op de adventsperiode. De bloemen-groep organiseert hiervoor een workshop avond.
Iedereen is welkom!

Er is keuze uit een traditionele of een trendy adventschikking.

De gebruikte materialen zijn een voorbeeld. Voor de workshop worden meer "kerst" materialen ingekocht! De avond start met een kopje soep en en broodje om 17.00 uur.
Daarna gaan we aan de slag. Neem hiervoor 4 kaarsen/ waxine glaasjes en een dienblaadje of een duimdikke stok met 4 potjes mee. We sluiten af met een kopje koffie +.
We vragen 12,50 voor de onkosten, wat overblijft is voor ‘Volg mij naar Roemenië’ (de diaconale jongerenreis).

Datum: zaterdag 29 november
Tijdstip: 17.00 - 20.00 uur
Kosten: 12,50 p.p. Voor de overige materialen, soep met broodje en koffie +

Aanmelden kan tot en met zondag 23 november: coravanderploeg@gmx.net Geef hierbij aan of je de traditionele of de trendy schikking wilt maken. Aanmelding is definitief na betaling.

Meenemen voor de traditionele advent schikking:
4 kaarsen of waxinelicht potjes en een langwerpig / rond of vierkant kaarsenbord

Meenemen voor de trendy advent schikking:
4 kleine (Olvarit) potjes en een duim dikke stok van minimaal 1 meter

Meer informatie bij: Corrie Mooibroek, Loes de Rijk, Marjan Groenendijk en Ineke de Haan

KERSTTRADITIE

Bericht ingezonden door Karen Postma

Zondagavond 21 december is er weer gelegenheid om een uurtje kerstliederen te zingen in het zuiden van onze gemeente. Iedereen is van harte welkom. 

Adres: Familie Postma, Grootveldlaan 6, Veenendaal 
Inloop vanaf 19.30 uur en we beginnen om 19.45 uur. 

Meld je even aan van tevoren in verband met koffie/chocolademelk/glühwein. 

Dat kan bij Rogier en Karen: rogierenkarenpostma@gmail.com , 0318-554905

 

Belangrijke info m.b.t. Roemenië reis 2015

Bericht ingezonden door Gerrit Zeevat

Vanwege grote belangstelling voor de Roemenië reis 2015, zijn er inmiddels 20 aanmeldingen!! Daar zijn we erg blij mee. Zoals eerder aangegeven kunnen er maximaal 15 deelnemers mee. Vandaar dat we een aantal besluiten moeten nemen:

Vanaf 17 november is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de Roemeniëreis.
Omdat er teveel deelnemers zijn gaat de procedure als volgt:

Deelnemers die lid zijn van de NGK Veenendaal hebben voorrang.
Er wordt gekeken naar de volgorde van aanmelding, ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’.
Deelnemers die ‘over’ zijn worden op een reservelijst geplaatst. Mocht er een deelnemer afvallen, dan wordt de eerstvolgende op deze reservelijst benaderd om alsnog mee te gaan.
Deelnemers die nog niet precies weten of de reis samenvalt met de introductiedagen van zijn/haar opleiding, worden verzocht om dit zo snel mogelijk na te vragen bij hun vervolgopleiding en ons vóór 20 december (kerstvakantie), via volgmijnaarroemenie@gmail.com  te laten weten of ze definitief mee kunnen.

We zien uit naar een goede voorbereiding op de reis!

De reisleiding. 

Vanuit het jeugdteam

Bericht ingezonden door Geerten Doornenbal

 

Fireplace

Afgelopen 26 oktober was de eerste Fireplace van zes dit seizoen! We zijn dit seizoen schitterend gestart met het kijken naar wie Petrus was en hoe hij als voorbeeld kan zijn voor ons. We gaan dit seizoen op deze manier kennismaken met 6 personen uit de bijbel.

De volgende keer, op 7 december, gaan we kijken wie Maria was en hoe haar jonge leven op de kop gezet werd door Gods grote plan met haar! Kom allemaal weer, neem je vrienden mee!

Volg ons op Facebook (https://www.facebook.com/fireplacengk) om op de hoogte te blijven!

Afscheid Corien

Verder hebben we in de dienst van zondag 2 november afscheid genomen van Corien als jeugdwerker. Velen hebben haar nog een hand/knuffel/kus gegeven en persoonlijk bedankt. We bedanken haar hier nogmaals voor alles wat ze heeft betekend en hoe ze gebruikt is door God in onze gemeente!

Secretariaat

In de vorige Op de hoogte stond hier een oproep voor de functie secretariaat binnen het jeugdteam. Dit ter opvolging van Thérèse van Dijk. We kregen al snel een hele enthousiaste reactie van Jolanda Lamper! Ze gaat met deze taak beginnen vanaf 1 januari, omdat ze een dochter hebben gekregen, Eva! Gefeliciteerd met de geboorte en van harte welkom in ons team.

Namens het jeugdteam,

Geerten Doornenbal (Fireplace-coördinator)

Aandacht voor het huwelijk

Bericht ingezonden door Leendert en Heleen van Genderen

Vorig seizoen is er in onze gemeente specifiek aandacht geweest voor het huwelijk. In dit kader heeft Dick Lagewaard een serie preken over het huwelijk gehouden, is het valentijnsdiner georganiseerd en is er in de gemeente een aanspreekpunt gekomen voor vragen rondom huwelijk, het HOP (huwelijks ondersteuning punt). Sinds vorig jaar zijn we beschikbaar als aanspreekpunt en hebben we met verschillende echtparen gesprekken gehad. Het is goed om dingen waar je in je huwelijk tegenaan loopt te bespreken. Tijdens deze gesprekken delen we een stukje van onze levens. Daarnaast bespreken we wat wij kunnen betekenen in pastorale ondersteuning of kijken samen of er extra begeleiding nodig is. Heb je vragen of wil je eens door praten over jullie relatie, spreek ons gerust aan.

Samen draaien we mee met de stichting - Ruimte voor je Relatie. Een stichting  die zich inzet om te investeren in relaties door onder andere relatieweekenden te organiseren. Echt een aanrader om eens te doen en zo samen te investeren in je relatie.  Het eerst volgende weekend is van  28-30 november 2014. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen vrij (www.ruimtevoorjerelatie.nl).

Oproep crèche

Bericht ingezonden door Trudy van de Velde

In onze gemeente zijn er veel nieuwe leden bijgekomen. Misschien vindt u het leuk om ons crècheteam te komen versterken. U past dan 2  keer in de 3 maanden op de allerkleinsten van de gemeente ( tot 2 ½ jaar).

Ook aan de (nieuwgekomen) tieners willen we vragen of je het leuk vindt om te komen helpen bij de crèche.

Je kunt je opgeven bij Maaike (maaikevanderwielen@gmail.com) of bij Trudy (trudydeladder@hotmail.com

Pagina's

Contact

Scriba
 scriba@ngk-veenendaal.nl

Predikant
Dick Lagewaard
 predikant@ngk-veenendaal.nl
0318-555714

Redactie
 redactie@ngk-veenendaal.nl

Kerkelijk bureau
 kerkelijkbureau@ngk-veenendaal.nl

Technisch beheer website
 beheerder@ngk-veenendaal.nl

Kerkdiensten

De kerkdiensten worden gehouden in het Ichthus College, Vondellaan 4 te Veenendaal om 10.00 uur. 
Behalve in de zomervakantie organiseren we met grote regelmaat 's middags om 16.30 uur diensten van verschillend karakter.

Locatie van onze diensten

Ichthus College
Vondellaan 4
3906EA  Veenendaal

Location map
Go to top