Berichten - oktober 2014

NGK Vrouwendag 2014

Beste vrouwen van onze gemeente,

.a.s. zaterdag, 1 november, is het weer zover: de NGK Vrouwendag. Dit keer is de gemeente van Barneveld aan de beurt om de dag te organiseren.

Om 9.15 uur begint de dag met koffie en thee en om 10.00 uur zal deze interessante dag gaan beginnen. Het einde van de dag wordt rond 16:15 uur verwacht

Op de website:  http://www.ngkvrouwendag.nl   kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het dagprogramma, de workshops en al het nieuws omtrent de voorbereidingen van deze dag.

Meld u alvast aan via het  aanmeldingsformulier.

Er zijn een aantal vrouwen uit onze gemeente die er naartoe gaan. Wij zouden het leuk vinden om zoveel als mogelijk met elkaar te gaan. Daarom verzamelen we zaterdag om 9:00 uur op de parkeerplats bij de Mac Donalds bij de A12. Van daaruit vertrekken we om 9:10 uur naar Barneveld, zoveel mogelijk bij elkaar in de auto.

Na afloop van de dag is het een leuke en gezellige gewoonte om de dag te evalueren onder het genot van een kopje koffie/ thee en evt. een klein hapje. We willen dat dit keer doen bij het Uilenbos in Lunteren   http://www.uilenbos.nl

Wilt u mee carpoolen, laat het mij dan even weten.mDan houden we rekening met het vertrek totdat iedereen aanwezig is.

Graag een mailtje naar: corriemooibroek@gmail.com

Wij kijken ernaar uit om met veel vrouwen uit onze gemeente zaterdag op pad te gaan.

Met vriendelike groet, Corrie Mooibroek

 

 

 

 

 

 

 

.

Kom naar de Wycliffe-dag op 22 november

Aanstaande zondag is de collecte voor Wycliffe Bijbelvertalers. Meer weten over het wereldwijde Bijbelvertaalwerk? Kom naar de Wycliffe-dag op 22 november aan boord van de Ark van Noach in Dordrecht.

Sprekers uit binnen- en buitenland brengen het Bijbelvertaalwerk dichtbij. Ook is er tijd voor samen zingen en gebed. Er is een speciaal programma voor de kinderen en oppas voor de allerkleinsten. Bovendien krijg je gratis toegang tot de ark als je je hebt opgegeven als bezoeker van de Wycliffe-dag. Een uitje voor het hele gezin dus! Opgeven kan via www.wycliffe.nl/komaanboord of bij Bram van Grootheest of Imert Moret.

Opbouw - de handen van het koninkrijk

Bericht ingezonden door de scriba van de kerkenraad

Afscheid nemen….

PDF icon Afscheid nemen.pdf

Bericht ingezonden door Gerrit Zeevat (jeugdouderling)

Binnen het jeugdwerk van onze gemeente zijn vele mensen actief bezig om hun kwaliteiten in te zetten voor de kinderen en jongeren! Als jeugdouderling ben ik ontzettend blij en dankbaar met al die vrijwilligers die er willen zijn voor de opgroeiende generatie. Het zijn mensen die het verschil maken!

Twee van die mensen wil ik speciaal even noemen, omdat ze in de afgelopen 5 jaar veel betekend hebben binnen het jeugdwerk en het jeugdteam.

Thérèse v.d. Berg is er daar één van! Vaak zijn we op zoek naar het schaap met de vijf poten. Meestal is het een illusie dat je zo’n persoon kunt vinden, maar Thérèse komt toch wel heel dicht in de buurt. Ze heeft binnen en buiten het jeugdteam veel werk verzet. Zij zorgde voor de vergader agenda, de notulen, zat degene die een stukje voor in Op de Hoogte mocht schrijven ‘achter de broek aan’! Hield overzicht over allerlei lijsten en acties die uitgevoerd moesten worden enz. Ook heeft Thérèse de laatste jaren de activiteiten gecoördineerd, zoals de kinderfeesten tijdens startzondag. Kortom: teveel om alles te benoemen. Als jeugdteam gaan we haar erg missen, maar zijn we ook heel dankbaar dat ze zich al die jaren met volle overtuiging heeft ingezet.

Corien Rietberg is de andere persoon waar we afscheid van gaan nemen. Als jeugdwerker heeft Corien het jeugdwerk op poten gezet. Dankzij Corien staat het jeugdwerk goed overeind. Corien hamerde altijd op de relatie met de kinderen en jongeren. Zorg ervoor dat iedere jongere in beeld is, is zo ongeveer haar lijfspreuk en dat onderschrijf ik van harte! Corien is inmiddels al aan de slag gegaan als jeugdwerker in de NGK van Ede, maar we laten haar natuurlijk niet met stille trom vertrekken! Op zondag 2 november, tijdens de ochtenddienst, heeft u allen de gelegenheid om afscheid te nemen van Corien als ‘onze’ jeugdwerker!

Als jeugdteam zijn we erg dankbaar voor de inzet en het vele werk van Thérèse en Corien en gaan we nog een avondje ‘borrelen’, herinneringen ophalen en anekdotes uitwisselen.

 

 

Vanuit het jeugdteam.

Bericht ingezonden door Geert van der Ploeg

Het nieuwe seizoen is gestart. Alle groepen in het jeugdwerk zijn weer actief. We denken dan vaak aan clubs en catechese, maar denk ook eens aan crèche, kindernevendienst, fireplace en jeugdpastoraal werk.
We hebben echt heel veel jongeren in onze gemeente. Het is fantastisch te zien dat er zoveel gemeenteleden zich inzetten voor ons jeugdwerk!

Diverse activiteiten hebben we georganiseerd: kinderprogramma in het startweekend, onze tieners zijn op kamp geweest en voor de ouders organiseerden we een toerustingsavond over de ontwikkeling van pubers.

Het jeugdteam heeft bijna geen onderbreking gehad tussen de seizoenen. Door het aangekondigde vertrek van Corien, onze jeugdwerker, zijn we ons meteen gaan beraden wat dit organisatorisch betekend. Best ingrijpend zo concludeerden we en samen met de kerkenraad wordt gekeken hoe we overzicht kunnen blijven houden over het grote jeugdwerk in onze gemeente. We vinden het belangrijk dat elke jongere 'in beeld' is binnen het jeugdwerk.

Voor het jeugdteam zijn we op zoek naar secretariële ondersteuning. We zoeken iemand die de vergaderingen notuleert en het leuk vind om lijsten kloppend te houden. Deze lijsten bevatten de namen van alle kinderen en in welke groepen zij zitten binnen het jeugdwerk. Coördinatoren zijn nu veel tijd kwijt aan het bijhouden van de lijsten terwijl zij hun talenten graag voor andere zaken inzetten. Werk je nauwkeurig, schrik je niet van papierwerk en wil je je inzetten voor ons jeugdwerk, laat het ons dan weten!

 

Procedure mededelingen

Bericht ingezonden door de kerkenraad

Beste gemeenteleden,
Graag brengen wij de procedure m.b.t. het aanleveren van mondelinge mededeling in de eredienst en sheets t.b.v. presentatie via de beamer onder uw aandacht.
Om er voor te zorgen dat dit zo goed en efficiënt mogelijk verloopt en er geen verzoeken tussen de wal en het schip raken vragen wij u mededelingen per mail (scriba@ngk-veenendaal.nl) aan te leveren bij de scriba uiterlijk vrijdagmiddag 17.00 uur voorafgaand aan de zondag waarop de mededeling gedaan moet worden.
Hetzelfde geldt voor het aanleveren van te projecteren sheets; ook deze graag uiterlijk vrijdagmiddag 17.00 uur aanleveren bij de scriba. De scriba stemt vervolgens af met de ouderling van dienst en het beamteam.
Wij rekenen op uw medewerking. Dank daarvoor!
De kerkenraad

Kerstfeest 2014

Op 24 december hopen we als gemeente het kerstfeest te vieren. De voorbereidingen zijn in volle gang.

We zijn dan ook op zoek naar 10 gemeenteleden ( tussen de 10 en 80 jaar) die het leuk vinden mee te werken aan een stil leven.

Dus geef je snel op, die 10 plekken zijn zo weg!

Opgeven kan bij Gerald van den Hoek Gerald@vdhoek.nl 

De ark, nieuwe naam, bewezen formule.

Bericht ingezonden door Christa Mak

Zo vol verwondering als Noach waarschijnlijk heeft toegekeken hoe de 
dieren de ark in liepen, zo vol verwondering kijken we elke zondag weer 
uit naar alle peuters die onze 'ark' binnenstromen. We hebben gekozen 
voor een korte, herkenbare naam uit een bijbel verhaal waar de kinderen 
goed bekend mee zijn. Samen een verhaal beluisteren, vertellen over alle 
belevenissen van de kinderen, knutselen en spelen. Bijzondere en 
hilarische momenten wisselen elkaar af.
De ark is voor alle peuters van 2,5 tot 4 jaar.
We danken alle ouders voor hun vertrouwen, heeft u vragen of suggesties? 
We horen ze graag. Graag tot ziens in 'de Ark'.
Christa Mak (mak.christa@gmail.com) Stephanie (stephanie@xmsnet.nl)
 

Volg mij.. naar Roemenië!

Bericht ingezonden door Marlies van Swetselaar

Augustus 2015: ' Het is zover: we gaan naar Roemenie! Over ongeveer 3 uur landen we in Boekarest, daar zorgen Anneke van de Kouwe en de zon voor een warm welkom. De afgelopen maanden hebben we ons op deze reis voorbereid door geld in te zamelen en leuke activiteiten te ondernemen met de hele groep.'
Aankomende zomer kan dit jouw werkelijkheid worden! We hopen namelijk met een groep jongeren af te reizen naar Boekarest! Het doel van de reis is om de mensen die het minder hebben dan wij te helpen en te bemoedigen. 
Even wat informatie op een rij:
Wanneer?   Tussen 10 en 23 augustus 2015, de exacte datum is afhankelijk van de vliegtickets. 
Wie?          Iedereen die in Augustus 2015 tussen de 16-22 jaar is. Er is ongeveer plek voor 15 jongeren, de jongeren die nog niet op een diaconale reis mee zijn geweest, hebben voorrang.
Waar?        Boekarest, Roemenië (Anneke van de Kouwe)
Wat?          Het programma is nog niet helemaal bekend maar zal vooral afwisselend zijn. Zo zullen we een schoolpakketjesdag organiseren, een bezoek brengen aan een Romadorp en op allerlei andere manier de handen uit de mouwen steken om iets te betekenen voor de mensen daar!
Kosten?     De kosten zijn 350 euro per persoon.
Mail voor 30 november naar volgMijnaarRoemenie@gmail.com om je op te geven en geef daarbij aan waarom je graag meegaat. 
Heb je vragen spreek ons gerust aan. Voor een sfeerimpressie van de vorige reis: www.facebook.com/roemeniereis2013.

Ineke de Haan, Robert Versteeg, Gerrit Zeevat, Kevin van Santen en Marlies van Swetselaar
 

Inleveren kopij Op de Hoogte

Kopij voor Op de Hoogte kunt u inleveren tot en met vrijdag 17 oktober

Pagina's

Contact

Scriba
 scriba@ngk-veenendaal.nl

Predikant
Dick Lagewaard
 predikant@ngk-veenendaal.nl
0318-555714

Redactie
 redactie@ngk-veenendaal.nl

Kerkelijk bureau
 kerkelijkbureau@ngk-veenendaal.nl

Technisch beheer website
 beheerder@ngk-veenendaal.nl

Kerkdiensten

De kerkdiensten worden gehouden in het Ichthus College, Vondellaan 4 te Veenendaal om 10.00 uur. 
Behalve in de zomervakantie organiseren we met grote regelmaat 's middags om 16.30 uur diensten van verschillend karakter.

Locatie van onze diensten

Ichthus College
Vondellaan 4
3906EA  Veenendaal

Location map
Go to top