Berichten - februari 2014

De powerpoint over het huwelijk

PDF icon huwelijk deel 2b.pdf

Diverse mensen vroegen me ernaar, hierbij de powerpoint van afgelopen zondag over het huwelijk.

Dick Lagewaard

Aandacht voor het huwelijk, deel 2

PDF icon tim-keller-over-het-huwelijk-1-6.pdf

Op 5 jan. schreef Nel van Dam al iets onder deze tekst op de site (zoek op "huwelijk"), dit is een vervolg hiervan. 

Het pastorale team komt veel problemen tegen die te maken hebben met relaties. Om die reden hebben ze aan de KR gevraagd of er extra aandacht kon komen voor relaties. Dit is begonnen met een avond voor echtparen, een VALENTIJNSAVOND. Foto's van die avond zijn op deze site te zien voor wie is ingelogd. 

Ook op CATECHISATIE is hier vorige week aandacht aan besteed. Het viel me in de bespreking op dat jongeren weinig over dit onderwerp hadden gehoord in de kerk. Veel wijsheden vanuit Gods Woord dreigen ons te ontgaan als we hier niet expliciet aandacht aan geven. 

Er is een ECHTPAAR dat zich beschikbaar stelt voor alle vragen over het huwelijk: Leendert en Heleen van Genderen. De kerkenraad is dankbaar dat zij een HOP (Huwelijks Ondersteunings Punt) in de gemeente willen zijn.  Heeft u/ heb jij vragen op dit gebied: zij willen hier in alle vertrouwelijkheid en met alle geheimhouding over spreken!

 Ook zijn er PREKEN over het huwelijk van Tim en Cathy Keller (zie boven: "Tim Keller over het huwelijk") 

Ook zijn er goede BOEKEN te vinden:

Tim Keller, samen met Cathy Keller - Het huwelijk, Gods wijsheid over gevende liefde

Gary Chapman – De vijf talen van de liefde

Hans Groeneboer - Als jij en ik wij worden

L.M. Vreugdenhil – Ik beloof je trouw

Wilt u als echtpaar een weekend eruit en samen werken aan uw huwelijk, dan kan dit bij oud gemeenteleden die nu in Limburg wonen, Hans en Adeline Waagmeester. Zie voor meer info: http://www.ruimtevoorjerelatie.nl/Relatieweekend

PRIKKELENDE ANTWOORDEN  op expliciete vragen vind je bij Mark Driscoll. Hij beantwoordt ter plekke vragen vanuit het publiek. Mark is voorganger van Marsh Hill Church in Seattle en stimuleert via het Acts 29 Network gemeentestichting door heel de VS. Mark combineert traditie en eigentijdsheid op geheel eigen wijze. Kijk zelf maar.

http://www.youtube.com/watch?v=hglb3eREVQA

http://www.youtube.com/watch?v=WbxkQw-FEVw&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=UnEF9_R1ctI

http://www.youtube.com/watch?v=kb3bH6bCZXU&feature=related

 

In het gebed dat dit alles mag bijdragen aan goede huwelijken, binnen en buiten de gemeente.

Dick Lagewaard 

 

 

Welkom op de Sollicitatiekring

Op donderdag 27 februari is de derde bijeenkomst van de Sollicitatiekring. We nemen de tijd om te lezen in Gods Woord en gaan gericht in gebed voor de gemeenteleden die dringend op zoek zijn naar werk of wiens baan bedreigd is. Vervolgens gaan we praktisch aan de slag: Deze keer gaan we aan de slag met LinkedIn: op welke manier kunnen we dit beter inzetten, welke contacten van jou zijn interessant voor de ander? Kortom, opnieuw een bijeenkomst waarin je elkaar bemoedigt en praktisch helpt.

Je bent van harte welkom op donderdag 27 februari, om 9.30 uur bij Bart Slikkerveer (J.P.C. Leinwebertraat 54).

Gebedspunten - kringen - overzicht

Bestand Gebedspunten tbv kringen.docx

Bericht ingezonden door Caspar Waalewijn.

Sinds eind 2013 zijn de kringen van de gemeente betrokken bij gebed voor een externe of missionaire activiteit waar onze gemeente bij betrokken is. Er is eerst gevraagd aan diverse mensen of ze gebed wilden voor hun activiteit en daar onderwerpen voor wilden leveren. Vervolgens zijn de kringen benaderd, en toen is de match gemaakt.Ga voor het overzicht naar de bijlage.

 

De nieuwe website

Bericht ingezonden door George Veldman

We zijn nu bijna een maand onderweg met de nieuwe website. Het lijkt erop dat deze een goede landing heeft gekregen in de gemeente. De reacties zijn zeer positief. Zo’n 275 gemeenteleden hebben al één of meer keer ingelogd. Van de 20-plussers zijn er nog zo’n 70 die hun wachtwoord nog niet ingesteld hebben. We raden aan dat wel te doen want de activatie-email verdwijnt steeds dieper in uw mailbox. Daarnaast is een deel van de berichten, bestanden en de gehele ledenlijst alleen te zien al u ingelogd bent.

Mocht u problemen hebben met inloggen dan dit graag melden aan beheerder@ngk-veenendaal.nl

Er wordt enthousiast gebruik gemaakt van de (samenwerkings)groepen. Er zijn groepen aangemaakt voor een aantal buurtgroepen, voor verschillende kringen maar ook bijvoorbeeld voor de bezoekers van de familie Breekveldt en een groep voor de organisatoren van het startweekend in september. Goed om te zien!

Doordat iedereen (die inlogt) zijn of haar gegevens kan checken zijn er al verschillende fouten ontdekt in de gegevens. Jolanda Abbring zit er bovenop dus blijf dit doorgeven!

Het aantal leden met een foto op de site neemt ook gestaag toe. Er zijn meer dan honderd leden met foto’s maar dat betekent dat er ook nog zo’n 400 leden zijn zonder foto dus dat moet nog groeien. Onder andere (maar niet alleen) voor de nieuwe leden is het erg fijn als ze mensen kunnen herkennen (en dat werkt natuurlijk twee kanten op).

Aan de (nieuwe) nieuwsbrief wordt nog gewerkt, deze is nog in een testfase. Velen van u ontvingen laatst per ongeluk een test-email met een aanmeldoproep voor de nieuwsbrief. Die moet u negeren. De nieuwsbrief zal hopelijk eind februari gereed zijn. Deze zal de eerste keer aan iedereen verzonden worden. Indien gewenst kunt u ‘m voor uzelf uitzetten.

Roosters worden zoals aangekondigd niet meer in Op de Hoogte vermeld. Hiervoor kunt u op de site terecht. De volledige roosters zijn te vinden onder “bestanden”. Een samenvatting van alle “functionarissen” van de eerstkomende diensten vindt u binnenkort bij “samenkomsten”.

Als laatste: berichten kunt u op de oude vertrouwde manier (email naar redactie@ngk-veenendaal.nl) en op de nieuwe manier (via de site) insturen. In beide gevallen komt het bij de redactie terecht.

Namens de beheerders en de redactie

Prepair

Bericht ingezonden door Roel van Swetselaar

Stel je bent van plan om een leven lang met elkaar te gaan samenleven in een huwelijk. Hoe bereid je je daar op voor? Hoe goed ken je elkaar? Hoe wordt Gods liefde in jullie relatie zichtbaar?

In een PrePair weekend ga je aan de slag om je optimaal voor te bereiden op je huwelijk. Je krijgt een goed programma met boeiende lezingen en leuke werkvormen om samen in gesprek te gaan. Ook ga je spannende en gekke uitdagingen aan. Thema’s zijn: Elkaar beter begrijpen; Uit welk nest kom jij?; We hebben nooit ruzie!; Gelukkig getrouwd; (H)eerlijk! Seks; Samen geloven.

Na het weekend ken je de ander nog beter dan nu. Je hebt dingen bij jezelf ontdekt die je nog niet wist. Jullie kunnen in vertrouwen de volgende stap zetten.

Wil je graag zo’n weekend bijwonen? Kijk dan op prepairweekend.nl. Het eerstvolgende weekend is van vrijdag 28-30 maart 2014. Als de kosten voor jullie of je ouders te hoog zijn, kun je een beroep doen op de diaconie! Dit weekend is een investering waar je je hele (huwelijks-)leven op terug kunt vallen.

Meer info, zie website of neem contact op met Roel van Swetselaar – roelvanswetselaar@ziggo.nl

Welkom bij de Sollicitatiekring

Op dinsdag 11 februari is de tweede bijeenkomst van de Sollicitatiekring. We nemen de tijd om te lezen in Gods Woord en gaan gericht in gebed voor de gemeenteleden die dringend op zoek zijn naar werk of wiens baan bedreigd is. Vervolgens gaan we praktisch aan de slag: We onderzoeken hoe je elkaars netwerk kunt inzetten en de kans kunt vergroten om op te vallen tussen de vele sollicitanten. Kortom, een bijeenkomst waarin je elkaar bemoedigt en praktisch helpt.

Je bent van harte welkom op dinsdag 11 februari, om 9.30 uur bij Corrie Mooibroek (Bosmuislaan 22).

 

Bart Slikkerveer

 

 

Contact

Scriba
 scriba@ngk-veenendaal.nl

Predikant
Dick Lagewaard
 predikant@ngk-veenendaal.nl
0318-555714

Redactie
 redactie@ngk-veenendaal.nl

Kerkelijk bureau
 kerkelijkbureau@ngk-veenendaal.nl

Technisch beheer website
 beheerder@ngk-veenendaal.nl

Kerkdiensten

De kerkdiensten worden gehouden in het Ichthus College, Vondellaan 4 te Veenendaal om 10.00 uur. 
Behalve in de zomervakantie organiseren we met grote regelmaat 's middags om 16.30 uur diensten van verschillend karakter.

Locatie van onze diensten

Ichthus College
Vondellaan 4
3906EA  Veenendaal

Location map
Go to top