Berichten - januari 2014

Voor 3 euro uit eten bij Real Life café

Elke woensdag is er de mogelijkheid om voor een prikkie voor je te laten koken: kom eten bij Real Life café. Laat je verrassen door het menu (elke week weer iets anders), de sfeer en gezelligheid van een veelpersoonstafel op zolder van Markt 10.

Tijd: 19.00-19.45
Kosten: 3.00 p.p, kinderen 1.50 p.p.

Reserveren: tot dinsdag 22.00 een mail sturen naar moret.annelies@gmail.com; Vol=Vol!

Gemeentevergadering na morgendienst 12 januari

Na de ochtenddienst van 12 jan. is er eerst koffiedrinken en vrij kort daarna de gemeentevergadering. 
Streven is om deze te beperken tot één uur.
Ook gasten zijn hier van harte welkom.

Afgelopen zondag kon u de agenda ook vernemen, deze is:

1 vernieuwde structuur
2 vragenlijst
3 website
4 rondvraag

We hopen u ook daar te ontmoeten.

De kerkenraad

Indringend artikel over wat de EvTA doet

PDF icon 2013 Opbouw Berdine van den Toren over het begin van de anarchie.pdf

3 januari 2014, ingezonden door Dick Lagewaard : 
Binnenkort (23 jan.) hoop ik voor een korte tijd (iets minder dan drie weken) af te reizen naar India namens de EvTA. Het tweede speerpunt vand e EvTA is Bangui in Centraal Afrika, waar nu verschrikkelijke dingen gebeuren Lees dit korte en inspirerende verslag over hoe het daar begon. 
 

Uitnodiging Valentijnsdiner

2 januari 2014, ingezonden door Heleen van Genderen, Nel van Dam : 
Valentijnsdiner 
'Wij gaan er samen (weer) voor'

Vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. 
Op deze dag kan je in het bijzonder je geliefde laten weten, dat je van haar/hem houdt en wat zij/hij voor jouw betekent.
Een uitgelezen dag dus voor 'aandacht voor het huwelijk'.
Als gemeente organiseren we daarom op deze dag een 'diner voor twee'. Alle echtparen, of je nu nog maar pas of al hééééél lang getrouwd bent, worden hierbij uitgenodigd voor dit bijzondere diner.
Het zal een romantische avond worden, met een 7-gangen diner, met ondertussen genoeg tijd om als echtpaar samen over van alles te praten. Verschillende gespreksthema's zullen op een bijzondere wijze worden aangereikt. Dit alles in een sfeervolle omgeving en met een uitstekende bediening. We zullen niet alles verklappen, maar deze avond heeft veel voor jullie in petto. 
Helaas zijn onze mogelijkheden en is onze ruimte beperkt. Daarom is er maximaal plaats voor 20 echtparen. 
Wie dus van deze unieke gelegenheid gebruik willen maken, geef je snel op. De prijs van het diner is 30 euro pp. Mocht de prijs een belemmering zijn om deel te nemen, maar is de wens er wel, geef dat dan even door bij de opgave. Wij maken het mogelijk.
Mocht de oppas voor de kinderen een probleem vormen, ook daaraan is gedacht. Er is een oppascentrale in het leven geroepen, waar oppas aangevraagd kan worden als daar behoefte aan is.
Het mag duidelijk zijn, aan alles is gedacht om deze mooie avond voor iedereen toegankelijk te maken. Laat deze kans dan ook niet voorbij gaan om te investeren in je huwelijk. 'Liefde is een werkwoord', is een gevleugelde uitspraak. Laten we er dan ook werk van maken. Op een avond als deze is dat beslist geen opgave. Laat je verrassen!
Opgeven voor het diner kan bij Heleen van Genderen (heleenvangenderen@live.nl) of Nel van Dam (nelvandam@casema.nl). Opgave is mogelijk tot 10 januari 2014. 
Als je gebruik wilt maken van de oppascentrale kun je dat doorgeven aan Christa Doornenbal (christadoornenbal@gmail.com).
Na opgave ontvang je van ons bericht of we een plek voor jullie hebben gereserveerd en waar (in Veenendaal) en hoe laat jullie verwacht worden. 

Aandacht voor het huwelijk

Aanleiding

In het afgelopen jaar is er al een begin gemaakt met het bovenstaande onderwerp. Er is al een aantal diensten geweest, waarin dit thema centraal stond.
Het komende voorjaar willen we hier nog explicieter aandacht aan besteden.
In het pastoraal overleg hebben we gesproken over het belang van goed onderwijs en een gerichte aandacht op de betekenis en waarde van het huwelijk.
Het huwelijk is een gave van God, een prachtige gave, waarin we de schoonheid van de liefde en van een veilige intieme relatie mogen leren kennen. We geloven dat God de basis is van ons bestaan dus ook van onze relaties. Bovendien is het huwelijk een beeld van de relatie van de kerk met haar Heer. Toch ervaren velen naast het mooie van het huwelijk ook gebrokenheid. Het verlangen om elkaar gelukkig te maken komt in het gedrang door bv allerlei andere zaken die onze aandacht ook nodig hebben, door teleurstellingen en eenzame worstelingen binnen het huwelijk. Maar een huwelijk vraagt om blijvende investering! Dus alle reden om te investeren in onze huwelijken!
Hoe gaan we dat in onze gemeente vorm geven? 

Erediensten
In februari en maart 2014 zal er in 3 zondagse diensten aandacht besteed worden aan het huwelijk en relaties. Elke zondag komt een thema aan de orde:
1. Hoe houd je je huwelijk gezond?
2. Communicatie (waaronder lichamelijke)
3. Relatie in gebrokenheid (conflict en verzoening)
We hopen dat deze diensten aanleiding geven tot bezinning en inspireren tot gerichte actie.
Hop
Het kan zijn dat deze diensten veel vragen oproepen of moeiten aan het licht brengen. Daarom hebben we voor deze tijd een 'huwelijksondersteuningspunt (Hop)' in het leven geroepen. Een echtpaar (Leendert en Heleen van Genderen), waarbij u terecht kunt als u vragen hebt over wat er in de dienst gezegd werd of als u behoefte heeft aan een gesprek.
Prepair
Jongeren, die pas getrouwd zijn of serieus verkering hebben, willen we een weekend aanbieden. We zijn in overleg met de organisatie Pre Pair. Zij organiseren van 28-30 maart een weekend voor jongeren (een 'Pre Pair' weekend) die willen gaan trouwen (of net getrouwd zijn).
Dit PrePair weekend is opgebouwd uit een aantal thema’s die elke dag van jullie huwelijk kleurenthema’s zijn:
• Elkaar beter begrijpen - Communicatie
• Uit welk nest kom jij? - Je levensverhaal
• Wij hebben nooit ruzie! - Omgaan met conflicten
• Gelukkig getrouwd - Identiteit
• (H)eerlijk! Seks - Intimiteit en seksualiteit
• Samen geloven!? - Inhoud geven aan je relatie met God
Samen met elkaar gaan wij met deze thema’s aan de slag door middel van lezingen, verwerkingsvragen en uitdagende opdrachten. In het programma is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning, lekker chillen en samen relaxen. De kosten voor dit weekend zijn 170 euro per persoon. Als dit te veel geld is (en dat kunnen we ons voorstellen, zeker bij studenten), vragen we je om je ouders te vragen of ze dit bedrag willen sponsoren. Wellicht zijn er gemeenteleden die ook bereid zijn een stelletje te sponsoren (‘rent a couple’). Contact kan dan worden opgenomen met de diaconie (voor vraag of aanbod (Jorina, Jaap of Bert).

Catechese
Ook op de catechisatie wordt aandacht besteed aan het huwelijk en trouw in relaties. Investeren in goede huwelijken begint al bij onze jongeren, wat leren wij hen over trouw en duurzame relaties?
Valentijnsavond
Daarnaast is er op 14 februari (Valentijnsdag) een speciale avond voor echtparen. Er wordt een romantisch diner voor 2 aangeboden met tijdens het diner tijd voor elkaar, een goed gesprek, sketches en andere verrassingen. Er is plaats voor maximaal 20 echtparen. De uitnodiging daarvoor treft u verderop aan in dit kerkblad. Geef je dus op tijd op, want vol is vol! De kosten zijn 30 euro per persoon. Mocht dit een probleem zijn, geef dat dan door bij aanmelding. De diaconie wil helpen. Lukt het niet om zelf oppas te regelen, ook daaraan is gedacht. Er is voor deze gelegenheid een oppascentrale actief. Het wordt een bijzondere avond, dus laat deze kans niet voorbij gaan.

Ruimte voor je relatie
Nog een tip:‘Ruimte voor je relatie’ organiseert relatieweekenden. Samen een weekendje er tussenuit en met elkaar in gesprek over de belangrijkste thema’s in je relatie. Met behulp van stevige studies en goede vragen op zoek gaan naar mogelijkheden waarin je als echtpaar kunt groeien. Samen terug naar de Bron, God. Hij kan uiteindelijk alleen onze verlangens echt vervullen. Wil je meer info over deze weekenden, www.ruimtevoorjerelatie.nl of neem contact op met Leendert en Heleen van Genderen.

Nieuwe locatie en andere dag Real Life Café

In 2014 heeft Real Life Café een nieuwe locatie en een nieuwe tijd: Woensdagavond op Markt 10 vanaf 19:00 uur. Tijd voor God en tijd voor elkaar: samen eten, koffie en tijd voor gesprek over (jouw) geloofsvragen. Welkom!
Meer informatie hier

Contact

Scriba
 scriba@ngk-veenendaal.nl

Predikant
Dick Lagewaard
 predikant@ngk-veenendaal.nl
0318-555714

Redactie
 redactie@ngk-veenendaal.nl

Kerkelijk bureau
 kerkelijkbureau@ngk-veenendaal.nl

Technisch beheer website
 beheerder@ngk-veenendaal.nl

Kerkdiensten

De kerkdiensten worden gehouden in het Ichthus College, Vondellaan 4 te Veenendaal om 10.00 uur. 
Behalve in de zomervakantie organiseren we met grote regelmaat 's middags om 16.30 uur diensten van verschillend karakter.

Locatie van onze diensten

Ichthus College
Vondellaan 4
3906EA  Veenendaal

Location map
Go to top