Berichten

Uitnodiging Mannenevent 29 september. Meld je nu aan!

Een avond vol met gezelligheid, gesprek en ontmoeting! Met een hapje en een drankje rond het kampvuur.  Meld je nu aan via home@ngk-veenendaal.nl. Je kunt ook direct een reply geven op de uitnodiging die je in de mail hebt ontvangen. Van harte welkom!

17:00 Inloop

17:30 Boswandeling

18:45 BBQ

20:00 Tijdens het kampvuur: ontmoeting, thema, samen zingen en gesprekken!

Meehelpen?

We kunnen wat hulp voor dit event goed gebruiken. Wil je meehelpen met de voorbereiding, de BBQ, gitaarspelen of wat anders? Mail het of spreek ons aan!

Hartelijke groet, Martin Dekker en Jan Willem Samsom

Artios Bijbelcursus

Bestand Artios bijbelcursus.docx

In Ede wordt de Artios bijbelcursus weer georganiseerd. Het is een goede en pittige cursus met veel diepgang.

Zelf heb ik een aantal jaren hieraan bijgedragen, de motivatie van de deelnemers was inspirerend.

Zie bijgaande wervingstekst.

14 oktober Kingdom Come in Basiliek

PDF icon Brief Kingdom Come aan kerkenraden en voorgangers.pdf

Hier vindt u een vlog van Kees Kraayenoord waarin hij iets vertelt over de interkerkelijke gebedsavond op 14 oktober aanstaande.

In de PDF ziet u de brief die gisteren naar predikanten en kerkenraden werd verzonden.

Hadden vorig jaar Kees Kraayenoord en Dick Lagewaard het initiatief, nu wordt het al door meer kerken en voorgangers gedragen, wat een heel goed teken is.

Van harte welkom!

Drie diensten over discipelschap

Hier vindt u een vlog van Remmelt Meijer en mij  met informatie over de drie diensten die vanaf a.s. zondag over discipelschap zullen gaan.

In de zomervakantie had ik een drieluik over Psalm 107, het is de bedoeling om vaker een thematische serie te houden. Hiermee proberen we een meer merkbare eenheid te krijgen in de diensten van gastpredikanten en waarin ik voorga.  In dit drieluik, dat samenvalt met de drie avonden van diescipelschapstraining die Remmelt Meijer in onze gemeente geeft, gaat het dus over discipelschap.

Discipelschap is leerling van Jezus zijn, dat is iets heel anders dan activisme. Hoe kan ieder in de gemeente een discipel van Jezus zijn op de plek waar je bent. De één actief en zichtbaar, de ander niet zichtbaar, maar toch in stilte laat je iets van God schijnen.

We hopen op en bidden voor gezegende diensten!

DL.

Morgengebeden, wat is het?

PDF icon morgengebed PR 2018 incl WT en TW.pdf

Hier vindt u informatie over de interkerkellijke morgengebeden waar wij als gemeente aan meedoen.

Presentatie bij de preek van Roel van Swetselaar

PDF icon 2018-09-16 Wat is leven Gen. 2.pdf

Hierbij de presentatie zoals vanochtend gebruikt in de dienst.

Uitnodiging Mannenevent 29 september. Meld je nu aan!

Alle mannen hierbij van harte uitgenodigd voor het jaarlijkse @Home Mannenevent op het recreatieterrein van de familie Huibers op zaterdag 29 september vanaf 17.00 uur.  Een avond vol met gezelligheid, gesprek en ontmoeting! Met een hapje en een drankje rond het kampvuur.  Meld je nu aan via home@ngk-veenendaal.nl. Je kunt ook direct een reply geven op de uitnodiging die je in de mail hebt ontvangen.Van harte welkom!

17:00 Inloop
17:30 Boswandeling
18:45 BBQ
20:00 Tijdens het kampvuur: ontmoeting, thema, samen zingen en gesprekken!

Meehelpen?

Hartelijke groet, Martin Dekker en Jan Willem Samsom

Samenleven 14 september

PDF icon 18 09 14 samenleven.pdf

Hierbij het nieuwe samenleven

Van harte aanbevolen!

Gods leiding, hoe werkt dat?

PDF icon Gedachten van Pieter van Kampen over Gods leiding.pdf

Gods leiding zoeken in je leven is vragen naar wat Hij voor doel heeft met je en hoe jij Hem kunt eren.

Dat kun je als persoon doen of als gemeente.

Hierbij een aantal gedachten van Pieter van Kampen, hij was predikant in de NGK Wageningen en is, toen hij leefde, meerdere keren bij ons voor gegaan. Deze gedachten heb ik ook gedeeld met de kerkenraad in het proces van het evt. aanschaffen of huren van een eigen gebouw.

DL

Open Doors-dag 20 oktober 2018

De Open Doors-dag 2018 staat in het teken van het thema ‘Eén in Hem’. Als christenen wereldwijd maken we deel uit van één Lichaam. Met onze Here Jezus als Hoofd. We ervaren allemaal stormen in ons leven: twijfel, vervolging, problemen op school of in ons gezin. Juist in die moeilijkheden mogen we blijven vertrouwen op de Here Jezus. We zijn immers verbonden met Hem. We zijn ook verbonden aan elkaar. We mogen van elkaar leren hoe we kunnen blijven geloven en vertrouwen.

Tijdens de Open Doors-dag 2018 vertellen christenen uit de vervolgde kerk over hun leven met de Here Jezus. De dag staat in het teken van ontmoeting met de vervolgde kerk. Kom ook en laat je inspireren door het geloof van onze broeders en zusters. We gaan luisteren naar hun verhalen en met elkaar in gebed voor de vervolgde kerk.

Kinderprogramma's
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar hebben we speciale kinderprogramma's. Je kunt je kinderen opgeven voor de kinderprogramma's door een kinderticket te bestellen.

Meehelpen
We verwachten ruim 8.000 bezoekers en 750 kinderen. Elk jaar zijn er honderden mensen die tijdens de dag meehelpen. Lijkt het je leuk om dit jaar mee te helpen bij het kinderprogramma? Of als zaalsteward een oogje in het zeil te houden bij het hoofdprogramma? Of ben je liever actief bezig met de opbouw in de dagen voor de Open Doors-dag? Geef je dan via de website van Open Doors op als vrijwilliger.

Klik hier voor een video met Ds. Ron van der Spoel

Klik hier voor een video van Jurjen ten Brinke